2013-04-03 16:08:58
Φωτογραφία για Απίστευτα ρεκόρ στα pit stops από την Red Bull στη Sepang
Καθοριστικό ρόλο στο 1-2 της Infiniti Red Bull Racing στον αγώνα της Sepang, έπαιξαν τα αστραπιαία pit stops που πραγματοποίησε η ομάδα.

Αναλύοντας τα δεδομένα που συνέλεξαν από τα μονοθέσιά τους οι άνθρωποι της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας διαπίστωσαν ότι στις 5 από τις συνολικά 8 επισκέψεις των πιλότων της ομάδας στα pits για αλλαγή ελαστικών σημειώθηκαν ρεκόρ.

Μέχρι πρότινος το ρεκόρ ταχύτερης αλλαγής ελαστικών άνηκε στη McLaren από το γερμανικό Grand Prix του 2012, όπου οι μηχανικοί χρειάστηκαν 2,31" για να αλλάξουν λάστιχα στο μονοθέσιο του Jenson Button.

Στη Μαλαισία, το ρεκόρ καταρρίφθηκε συνολικά 5 φορές από την ομάδα της Red Bull που πραγματοποίησε ταχύτερες αλλαγές ελαστικών στις RB9 του Sebastian Vettel και του Mark Webber. Αποκορύφωμα ήταν τα 2,05" που χρειάστηκαν για να τοποθετήσουν νέο σετ ελαστικών στο μονοθέσιου του Αυστραλού κατά την 2η επίσκεψή του στα pits, στον 19ο γύρο!


Ο άψογος συγχρονισμός των μηχανικών που έχουν πραγματοποιήσει χιλιάδες pit stops ώστε να μπορέσουν να αποκτήσουν αρμονία, συντονισμό, ταχύτητα και ο υπερσύγχρονος εξοπλισμός, προκαλούν δέος. Για σκεφτείτε, μια ομάδα ανθρώπων μπορεί και αλλάζει τέσσερις τροχούς εν ριπή οφθαλμού, μέσα σε μόλις 2 δευτερόλεπτα.

Και αν πιστέψουμε τα λεγόμενα ανθρώπων των ομάδων, δεν απέχουμε πολύ από το να σπάσει το φράγμα των 2" κατά τη διάρκεια αγώνα, γιατί σε συνθήκες δοκιμών, όπου δεν υπάρχει η ίδια πίεση, έχει γίνει και αυτό Αναλυτικά τα στοιχεία που κατέγραψαν τα μονοθέσια της Red Bull στη Μαλαισία για το χρόνο που παρέμειναν ακινητοποιημένα στα pits...

Sebastian Vettel - 1o pit stop (5ος γύρος): 2.13 δευτερόλεπταMark Webber - 1o pit stop (7ος γύρος): 2.13 δευτερόλεπταMark Webber - 2o pit stop (19ος γύρος): 2.05 δευτερόλεπταMark Webber - 3o pit stop (31ος γύρος): 2.21 δευτερόλεπταMark Webber - 4o pit stop (43ος γύρος): 2.26 δευτερόλεπτα

By: Βασίλης Τριάντης
f1-madness
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ