2013-04-03 10:40:03
Φωτογραφία για Οι Ισπανοί διαδηλώνουν στις «εξώπορτες» των πολιτικών τους
Το σφυγμό της κοινωνίας αδυνατούν να τον αντιληφθούν. Στις φωνές απόγνωσης των ανέργων και των οικονομικά ασθενέστερων γυρνούν την πλάτη και κωφεύουν.

Οι Ισπανοί ωστόσο, που όλους αυτούς τους μήνες ανακαλύπτουν συνεχώς νέες μορφές διαδήλωσης και έκφρασης της δυσαρέσκειας τους προς τους κυβερνώντες, αναλαμβάνουν και πάλι δράση. Και αυτή τη φορά εφαρμόζουν το πιο αυτονόητο, αν και σε πολλούς δείχνει τρομακτικά δύσκολο. Επισκέπτονται τους πολιτικούς της χώρας τους στα σπίτια τους και τους χτυπάνε το κουδούνι αναζητώντας απαντήσεις.

Το σύνθημα για την νέα αυτή μορφή διαδήλωσης, έδωσαν τα μέλη της οργάνωσης των θυμάτων των εξώσεων, που αποφάσισαν να αφήσουν τις κινητοποιήσεις και τις πορείες στα κέντρα των πόλεων και να τις μεταφέρουν…στις εξώπορτες των πολιτικών τους.

Πρώτη τους «επίσκεψη» οι οικίες των βουλευτών και υπουργών που δεν στηρίζουν το νομοσχέδιο για την αλλαγή του νόμου που προβλέπει τις κατασχέσεις σπιτιών και των εξώσεων των ενοίκων τους που αδυνατούν να πληρώσουν τις δόσεις των δανείων τους.


Κάποιοι δηλώνουν τρομοκρατημένοι, όπως ο Esteban Gonzalez, πολιτικός του συντηρητικού κυβερνώντος κόμματος που επί μια ώρα κρυβόταν στο σπίτι του αρνούμενος να ανοίξει την πόρτα στους διαδηλωτές που του ζητούσαν να τους υποδεχτεί. «Μου χτυπούσαν την πόρτα για μια ώρα. Αυτός δεν είναι τρόπος για να με πείσουν να αλλάξω γνώμη. Τρόμαξαν την οικογένεια μου. Σήμερα το κάνουν για αλλάξουν την ψήφο ενός πολιτικού, αύριο θα το κάνουν στους δικαστές και τους δημοσιογράφους. Είναι πολύ επικίνδυνο».

Οι διαδηλωτές από την πλευρά τους υποστηρίζουν πως απλά προσπαθούν να «προσεγγίσουν» με άμεσο και ειρηνικό τρόπο τους πολιτικούς της χώρας για να τους εξηγήσουν γιατί εναντιώνονται σε ένα νομοσχέδιο που θα δώσει ανάσα σε χιλιάδες δανειολήπτες που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους και να βρεθούν στο δρόμο.

Η πρακτική των διαδηλωτών φαίνεται πως έχει θορυβήσει ακόμα και τον Ισπανό πρωθυπουργό που έσπευσε να την χαρακτηρίσει ως «μη-δημοκρατική» για να ολοκληρώσει το σχετικό του σχόλιο με μια φράση που μάλλον δεν χαρακτηρίζει το δημοκρατικό ιδεώδες. « Η κυβέρνηση είναι η μοναδική που θα παίρνει αποφάσεις πάνω στο θέμα των εξώσεων…Τέτοιες πρακτικές δεν είναι ανεκτές».

Η απάντηση των διαδηλωτών… «Οι πολιτικοί που επισκεπτόμαστε είναι όσοι ψηφίζουν κατά του νομοσχεδίου. Θα συνεχίσουμε την διαδήλωση μας και θα τους ζητάμε να αλλάξουν γνώμη όπου και αν βρίσκονται, ακόμα και στα σπίτια τους. Τώρα ανησυχούν τόσο πολύ για την ιδιωτική τους ζωή και την προστασία τους. Τι έχουν όμως να πουν για την ιδιωτική ζωή όσων έχουν βρεθεί στον δρόμο εξαιτίας ενός παράνομου νόμου;»
exelixeis.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ