2013-04-03 03:34:02
Φωτογραφία για «Οι ΗΠΑ θα υπερασπιστούν τη Νότια Κορέα»
Η Ουάσινγκτον θα υπερασπιστεί τις ΗΠΑ και την σύμμαχό της την Νότια Κορέα απέναντι στην Βόρεια Κορέα, δήλωσε χθες... ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Νοτιοκορεάτη ομόλογό του, Γιουν Μπιουνγκ-Σε.

Ο Κέρι απέρριψε επίσης «την απαράδεκτη ρητορική που έχει αναπτύξει τις τελευταίες ημέρες η βορειοκορεατική κυβέρνηση», έπειτα από την συνάντηση που είχε με τον Γιουν Μπιουνγκ-Σε στην Ουάσινγκτον.

Παράλληλα η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νάλαντ σημείωσε χθες ότι θα είναι «εξαιρετικά ανησυχητικό» αν η Βόρεια Κορέα υλοποιήσει τα σχέδια που ανακοίνωσε να ξαναθέσει σε λειτουργία τον πυρηνικό της αντιδραστήρα στην Γιονγκμπιόν, ο οποίος έχει κλείσει.

Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε επίσης ότι μια τέτοια κίνηση θα αποτελεί «σαφή παραβίαση των διεθνών υποχρεώσεων και των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει» η Βόρεια Κορέα, όταν δεσμεύτηκε να κλείσει τις εγκαταστάσεις της αυτές στο πλαίσιο μιας συμφωνίας για το πυρηνικό της πρόγραμμα.

Η Νάλαντ πρόσθεσε εξάλλου ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στην ρητορική και στην πράξη, σημειώνοντας ότι «υπάρχει μεγάλη απόσταση από το ένα ως το άλλο». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ