2013-04-02 09:41:03
Φωτογραφία για Mercedes-Benz CLA45 AMG
Η Mercedes-Benz CLA45 AMG είναι η κορυφαία έκδοση της CLA και εφοδιάζεται με το υπερτροφοδοτούμενο 2.0 μοτέρ των 360 ίππων και των 45.5 kgrm ροπής. Κινητήρας που μας συστήθηκε για πρώτη φορά στην αντίστοιχη έκδοση της A-Class.

Το συγκεκριμένο μοτέρ συνδυάζεται με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων Speedshift DCT εξελιγμένο από την AMG, ενώ η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος 4Matic.

Έτσι η Mercedes-Benz CLA 45 AMG καταφέρνει τα 0-100 km/h σε 4.6 sec ενώ η τελική της ταχύτητά περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h.

Φυσικά, το κιβώτιο συνοδεύεται από χειριστήρια στο τιμόνι, ενώ διαθέτει και διαφορετικά προγράμματα προκειμένου να προσαρμόζεται στις εκάστοτε απαιτήσεις του οδηγού.

Όπως είναι φυσικό η μεγάλη ιπποδύναμη έκανε αναγκαίες τις αλλαγές στο σύστημα πέδησης, σε σχέση με τις απλές εκδόσεις, αλλά και στην ανάρτηση, προκειμένου το πλαίσιο να διαχειριστεί όλη αυτή τη δύναμη. Όπως πάντα μία πλειάδα ηλεκτρονικών συστημάτων υπάρχουν για να κάνουν την εμπειρία πιο ασφαλή αλλά και ανόθευτη αν ο οδηγός το επιθυμεί.

Για το τέλος, όπως είναι λογικό σε μία τέτοια έκδοση, αφήσαμε τις επιδόσεις της Mercedes-Benz s στην κατανάλωση. Η γερμανική μάρκα ανακοινώνει μέση τιμή 6.9 λίτρα/100 km και εκπομπές CO2 161 gr/km.

Η Mercedes-Benz CLA45 AMG θα είναι διαθέσιμη στην ευρωπαϊκή αγορά το Φθινόπωρο.
PeriTroxon.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ