2013-04-01 19:32:07
Φωτογραφία για Το καινούριο project του Foster στο Λονδίνο
Το αρχιτεκτονικό γραφείο Foster + Partners υπογράφει το έκτο ξενοδοχείο της αλυσίδας Me by Meliá, στην καρδιά του Λονδίνου.

Πολυτελές, σύγχρονο, φουτουριστικό, αλλά προσαρμοσμένο στα δεδομένα μιας ιστορικής περιοχής όπως το Covent Garden, το Me London Hotel άνοιξε τις πύλες του μπαίνοντας δυναμικά στον παγκόσμιο χάρτη των design hotels. Το ξενοδοχείο διαθέτει 157 δωμάτια, και εξωτερικά έχει επενδυθεί με μία διακριτική, μοντέρνα λιθοδομή, ενώ οι αναλογίες των παραθύρων θυμίζουν αυτά του παρακείμενου ιστορικού Marconi House, το οποίο επίσης ανακαινίστηκε από το βρετανικό γραφείο, φιλοξενώντας πλέον ένα συγκρότημα 87 high-end διαμερισμάτων. Στο εσωτερικό του ξενοδοχείου, ένα αίθριο σε σχήμα τρίγωνης πυραμίδας τέμνει τους 10 ορόφους του, καταλήγοντας σε ένα τρίγωνο φεγγίτη που λούζει το αίθριο με φυσικό φως, το οποίο αντανακλώμενο στους γυαλιστερούς του τοίχους δημιουργεί στον επισκέπτη την ψευδαίσθηση ότι βρίσκεται σε ένα γιγαντιαίο καλειδοσκόπιο
. Το εξωτερικό κέλυφος του αιθρίου επενδύεται με μαύρο γρανίτη, τον οποίο συναντά κανείς στους διαδρόμους των δωματίων που εφάπτονται αυτού. Εκεί, κρυφός φωτισμός διαχέεται στο χώρο με τον φουτουρισμό να έχει τον πρώτο λόγο, και το μαύρο χρώμα να κυριαρχεί δημιουργώντας μία μυστικιστική ατμόσφαιρα. Στα 157 δωμάτια του Me London Hotel, πρωταγωνιστεί η ασπρόμαυρη παλέτα με διακριτικές πινελιές γήινων τόνων και το cutting-edge design που χαρακτηρίζει τα έργα της Foster+Partners. Εκτός των παροχών του γυμναστηρίου, του in-room-spa, του concierge κ.α. το ξενοδοχείο διαθέτει και τρία μοναδικά bar-restaurants, με το Roof Top Bar στον τελευταίο όροφο να προσφέρει μία πανοραμική θέα της βρετανικής μητρόπολης και να κερδίζει ήδη το κοινό.

   

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.deconow.gr

www.melondon.londonhotels.it

PHOTO CREDITS : Francisco Guerrero
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ