2013-03-31 23:29:03
Φωτογραφία για Το τοπικό ντέρμπυ βάφτηκε με τα χρώματα του ΟΙΑΚΑ
Ένα όμορφο παιχνίδι έγινε το απόγευμα του Σαββάτου στο κλειστό του Ναυπλίου, μεταξύ των δύο ομάδων της πόλης. Το παιχνίδι χωρίς βαθμολογική σημασία, απέκτησε χαρακτήρα ντέρμπυ για λόγους γοήτρου και μόνο.

Και οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με διαφορετική σύνθεση από αυτή που είχαν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, αφού υπήρξαν πολλοί τραυματισμοί και άλλες ανειλημμένες υποχρεώσεις.

Το ΝΑΥΠΛΙΟ 2010, ξεκίνησε τον αγώνα με τους Γεωργούση, Παλλαδινό, Παπασαράντο Ι, Προκοπίου και Παπαβασιλείου, αποσκοπώντας σε ελαφρύ και γρήγορο σχήμα. Ο ΟΙΑΚΑΣ από την άλλη παρέταξε τους Λιακόπουλο, Μπακόπουλο, Ρούσσο, Παπασαράντο Φ και Προύντζο.

Οι φιλοξενούμενοι, βρέθηκαν γρήγορα μπροστά στο σκορ αφού έπαιρναν πόντους στην επίθεση από τον Προύντζο που έμοιαζε να μην έχει αντίπαλο μέσα στη ρακέτα. (πέτυχε 11 από τους συνολικά 14). Το ΝΑΥΠΛΙΟ 2010 αντέδρασε γρήγορα και με κινητήριο μοχλό τον Οικονόμου, (7 πόντοι με 1 τρίποντο) που πέρασε στον αγώνα έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Σκορ πρώτου δεκαλέπτου 18-18.


Η πίεση και ο γρήγορος ρυθμός που έδωσε το ΝΑΥΠΛΙΟ 2010 φάνηκε να έχει αποτελέσματα και στο δεύτερο δεκάλεπτο, αφού πέτυχε 23 πόντους και δέχθηκε 17. Κορυφαίοι δεκαλέπτου για τους γηπεδούχους ο «μικρός» Παλλαδινός που πέτυχε 6 πόντους με 1 τρίποντο και ο «έμπειρος» πλέον Παπασαράντος Ι, που πέτυχε 5 με 1 τρίποντο. Την τριάδα συμπλήρωσε και ο ταχύτατος Γεωργούσης που πέτυχε άλλους 5 και μοίρασε και ασίστ.

Στον αντίποδα ο ΟΙΑΚΑΣ έμοιαζε υπνωτισμένος, με μοναδική εξαίρεση τον «δαιμόνιο» Λιακόπουλο ο οποίος έμοιαζε να παλεύει μόνος σε άμυνα και επίθεση, πετυχαίνοντας 8 πόντους με 2 «μεγάλα» τρίποντα. Ο «κυρίαρχος» Προύντζος του πρώτου δεκαλέπτου περιορίστηκε και ο εισελθών Καζάς δεν μπόρεσε να κάνει τη διαφορά, την οποία έκανε ο Κομματάς πετυχαίνοντας 4 πολύτιμους αλλά και πολύ δύσκολους πόντους. Σκορ ημιχρόνου 41-35 υπέρ των τυπικά γηπεδούχων.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο ΟΙΑΚΑΣ έδειξε να αφυπνίζεται και με ψυχραιμία έσπαζε την ασφυκτική πίεση στο Λιακόπουλο, ο οποίος μάλιστα πετύχαινε συνεχόμενα καλάθια (8 πόντοι στο δεκάλεπτο) ένας εναντίον όλων. Άξιος συμπαραστάτης, ο νεαρός Ρούσσος ο οποίος έδωσε και κέρδισε πάρα πολλές μάχες στην άμυνα, με κλεψίματα και ριμπάουντ, αλλά και στην επίθεση ανανεώνοντας επιθέσεις και πετυχαίνοτας και 6 πόντους με 1 τρίποντο. Το ΝΑΥΠΛΙΟ 2010 έμοιαζε να χαλά πολλές δυνάμεις στην πιεστική του άμυνα, χάνοντας μάχες κάτω από τα δύο καλάθια. Στυλοβάτης ο πολύ καλό Γεωργούσης που πέτυχε 7 με 1 τρίποντο. Σκορ τρίτου δεκαλέπτου 11-15 για τον ΟΙΑΚΑ.

Το τέταρτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με το ταμπλό να γράφει 52-50. Στην προσπάθεια του ο ΟΙΑΚΑΣ να ελέγξει το ρυθμό του αγώνα, έπαιξε με δύο ψηλούς (Καζά, Προύντζο) κλείνοντας διαδρόμους και κερδίζοντας τα ριμπάουντ και στις δύο ρακέτες.

Τέσσερα λεπτά πριν από τη λήξη ο ΟΙΑΚΑΣ έχασε με 5 φάουλ τον Προύντζο και αμέσως μετά το ΝΑΥΠΛΙΟ 2010 τον Ντόκο και Παπαβασιλείου ο οποίος πρόλαβε να σημειώσει 6 πόντους. Επιθετικά ο κουρασμένος από την υπερπροσπάθεια Γεωργούσης έμεινε στους 2, ενώ ο Παπασαράντος Ι πέτυχε 6 με δύο τρίποντα. Από την άλλη πλευρά, ο Λιακόπουλος βρισκόμενος σε καταπληκτική μέρα πέτυχε άλλους 6 με δύο μακρινά και θεαματικά τρίποντα, μαζί με τους 4 πόντους που σημείωσε ο νεαρός Μπαβέλας ανέβηκε το ηθικό της ομάδας. Τέλος πολύ ψύχραιμος φάνηκε ο Καζάς που στο διάστημα αυτό πέτυχε 5 στις 6 ελεύθερες βολές. Σκορ δεκαλέπτου 23-14 για τον ΟΙΑΚΑ.

Η κόρνα της λήξης, βρήκε τον ΟΙΑΚΑ να πανηγυρίζει τη δεύτερη για φέτος νίκη του επί του ΝΑΥΠΛΙΟ 2010 και να ατενίζει το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν, χάρηκαν τον αγώνα και ελπίζουν σε μια διάκριση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων στο οποίο συμμετέχουν.

ΝΑΥΠΛΙΟ 2010 (Φιλίνης, Μαρκόγιαννης) Γεωργούσης 17 (1), Παλλαδινός 10(1), Οικονόμου 11(1), Κακκαβάς 2, Παπασαράντος Ι. 11(3) Παπαβασιλείου 11 και Κομματάς 4.

Α.Ο. ΟΙΑΞ ΝΑΥΠΛΙΟΥ (Γκόλαντας, Παπακωνσταντίνου) Τούμπας Δ., Λιακόπουλος 26(4), Παπασαράντος Φ. 6, Προύντζος 14, Μπακόπουλος 2, Μπαβέλας 4, Παπαμήτρου, Ρούσσος 10(1) και Καζάς 7.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ