2013-03-31 21:15:07
Φωτογραφία για Προσλήψεις 605 συμβασιούχων στο δήμο Θεσσαλονίκης
Την έγκριση του υπουργείου Εσωτερικών ώστε να προχωρήσει στην πρόσληψη εξακοσίων πέντε συμβασιούχων, για να καλύψει τις ανάγκες διαφόρων υπηρεσιών του, πρόκειται να ζητήσει ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Ο προγραμματισμός προσλήψεων, τον οποίο έχει ζητήσει η ηγεσία του υπουργείου από όλους τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης της χώρας, αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Από τον συνολικό αριθμό των νέων θέσεων εργασίας, τις οποίες ζητά να προκηρύξει ο κεντρικός δήμος, οι 440 αφορούν προσωπικό που θα προσληφθεί με συμβάσεις οκτάμηνης διάρκειας, ενώ οι υπόλοιπες 165 θα καλυφθούν με συμβάσεις μίσθωσης έργου.

ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ

Ο δήμος Θεσσαλονίκης επιθυμεί να προσλάβει μεταξύ των άλλων 147 άτομα, τα οποία θα απασχοληθούν στον τομέα της καθαριότητας των σχολικών κτιρίων. Τα άτομα αυτά θα προσληφθούν με συμβάσεις μίσθωσης έργου δεκάμηνης διάρκειας με ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου 2013 μέχρι και την 30ή Ιουνίου 2014
. Στην πρώτη και τη δεύτερη σχολική επιτροπή θα απασχοληθούν από εννέα άτομα, στην τρίτη οκτώ, στην τέταρτη 28, στην πέμπτη 35, στην έκτη δύο, στην έβδομη έντεκα, στην όγδοη τέσσερα, στην ένατη πέντε, στη δέκατη 17, στην ενδέκατη 16 και στη δωδέκατη σχολική επιτροπή τρία άτομα.

Για τη στελέχωση του γραφείου Υγιεινής και Ασφάλειας των εργαζομένων προετοιμάζεται η πρόσληψη με συμβάσεις μίσθωσης έργου τεσσάρων ιατρών εργασίας και τριών τεχνικών ασφαλείας. Με το ίδιο καθεστώς προγραμματίζεται η πρόσληψη κι ενός ατόμου από τον κλάδο ΠΕ συγκοινωνιολόγων - πολιτικών μηχανικών.

Για την εύρυθμη λειτουργία του δικτύου των παιδικών σταθμών, ο δήμος Θεσσαλονίκης επιθυμεί να προσλάβει με συμβάσεις έργου πέντε παιδίατρους, ενώ άλλοι πέντε γιατροί σχεδιάζεται να προσληφθούν με το ίδιο καθεστώς για την υλοποίηση προγραμμάτων στον τομέα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Πρόκειται για έναν παιδίατρο, έναν παθολόγο, έναν πνευμονολόγο, έναν δερματολόγο κι έναν γενικό γιατρό.

ΣΕ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟ

Σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, 430 οκταμηνίτες πρόκειται να προσληφθούν στη διεύθυνση καθαριότητας και άλλοι δέκα στο ηλεκτρολογικό.

Ειδικότερα, στην καθαριότητα προγραμματίζεται να προσληφθούν 328 εργάτες καθαριότητας, 55 οδηγοί απορριμματοφόρων, 18 οδηγοί ρυμουλκών οχημάτων, τρεις ηλεκτροτεχνίτες οχημάτων, δύο χειριστές μηχανημάτων έργου, 14 μηχανικοί αυτοκινήτων, οκτώ τεχνίτες αυτοκινήτων και δύο βαφείς.

Στο ηλεκτρολογικό, αντίστοιχα, θα προσληφθούν πέντε ηλεκτρολόγοι εναερίτες και άλλοι πέντε χειριστές ανυψωτικών καλαθοφόρων οχημάτων.

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ Αλλαγές προσώπων στα οικονομικά και την ποιότητα ζωής

Σε αλλαγές στη σύνθεση της οικονομικής, αλλά και της επιτροπής ποιότητας ζωής προχώρησε ο Γιάννης Μπουτάρης. Από την οικονομική επιτροπή παραιτήθηκαν ο Λάζαρος Ζαχαριάδης, ο Λευτέρης Κιοσέογλου, η Μαρία Σταυρίδου και ο Χρήστος Ελευθεριάδης και στη θέση τους εξελέγησαν οι Μαίρη Ακριτίδου, Ανέστης Τελίδης, Θέμης Σεβαστιάδης και Στεφανία Τανιμανίδου. Πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής παραμένει ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Κωνσταντίνος Ζέρβας, ενώ ως μέλη στο ίδιο όργανο συνεχίζουν να θητεύουν ο Πέτρος Λεκάκης και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Αρβανίτης.

Τα ηνία της επιτροπής ποιότητας ζωής παραμένουν στον αντιδήμαρχο Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Θανάση Παππά, ο οποίος ορίστηκε στη θέση του προέδρου στις αρχές του έτους. Στην ίδια επιτροπή παραμένουν οι Γιώργος Γεράκης, Στέλιος Κανάκης και Γιώργος Δημαρέλος, ενώ ως νέα μέλη εξελέγησαν η Θεοδώρα Λειψιστινού, η Μαρία Σταυρίδου και ο Λευτέρης Κιοσέογλου, μετά την παραίτηση της Δήμητρας Αγκαθίδου, της Άννας Αγγελίδου και του Θέμη Σεβαστιάδη.

Ο Γιάννης Μπουτάρης είχε προαγγείλει αλλαγές στα πρόσωπα που στελεχώνουν τις δύο νευραλγικές επιτροπές του δήμου ήδη από τις αρχές του έτους, όταν διεξήχθησαν οι καθιερωμένες δημαιρεσίες. Τότε ο δήμαρχος είχε αποφασίσει να παρατείνει για λίγους μήνες τη θητεία των παλαιών μελών των επιτροπών, μέχρις ότου λάβει τις τελικές αποφάσεις του για τις αντιδημαρχίες, και είχε προχωρήσει αποκλειστικά στον ορισμό νέων προέδρων στην οικονομική και την επιτροπή ποιότητας ζωής.

εφημερίδα «Μακεδονία»
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ