2013-03-30 09:31:04
Φωτογραφία για Κύπρος: Νομικά μέτρα για τη λίστα από Κυπριανού και Μωϋσέως
Ο Αχιλλέας Κυπριανού γιος του πρώην προέδρου της Κύπρου Σπύρου Κυπριανού και αδελφός του πρώην υπουργού εξωτερικών Μάρκου Κυπριανού σε ανακοίνωση του σχετικά με σημερινό δημοσίευμα αναφέρει ότι «βρίσκομαι στο εξωτερικό και δεν έχω πλήρη πληροφόρηση σχετικά με σημερινό δημοσίευμα, που φέρεται να αναφέρεται στο άτομο μου».

«Εξ όσων όμως αντιλαμβάνομαι», αναφέρει, «το δημοσίευμα αυτό αναφέρεται σε εταιρεία που ιδρύθηκε προ εικοσαετίας και που συμμετείχα και εγώ, μαζί με άλλους επενδυτές».

«Το 1997 η εταιρεία αυτή ανέστειλε τις εμπορικές της δραστηριότητες που πουλήθηκαν. Επίσης το 1997, στο πλαίσιο του νόμιμου διακανονισμού με την Τράπεζα, η ίδια η τράπεζα έθεσε τους όρους της για την απαλλαγή του κάθε οφειλέτη ή εγγυητή. Αυτό αποτελεί συνήθη τραπεζική πρακτική, σε τέτοιες περιπτώσεις, και δεν υπήρξε οτιδήποτε το μεμπτό. Τους όρους που με αφορούσαν τους αποδέχθηκα άμεσα και τους εκπλήρωσα», προσθέτει ο κ. Κυπριανού.


«Πιστεύω ότι τέτοιες αναφορές, και ειδικά μετά από 16 χρόνια, έχουν άλλες σκοπιμότητες», προσθέτει. Όπως αναφέρει, έχει ήδη αναθέσει στους νομικούς του συμβούλους να εξετάσουν θέμα συκοφαντικής δυσφήμισης.

«Είμαι στην διάθεση των αρμόδιων αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας, για τυχόν περαιτέρω πληροφορίες», καταλήγει.

Νομικά μέτρα, όμως, κατέθεσε και ο πρώην Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Μωϋσέως σε σχέση με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ».

Σε γραπτή δήλωση του σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ», ο κ. Μωϋσέως αναφέρει ότι με μεγάλη του έκπληξη είδε το όνομα του να περιλαμβάνεται στη λίστα με αυτούς που τους χαρίστηκαν δάνεια από την Τράπεζα Κύπρου.

«Είμαι σε επαφή με το δικηγόρο μου για λήψη νομικών μέτρων», προσθέτει.

Ο πρώην Δήμαρχος Λάρνακας αναφέρει ότι το δάνειο για το οποίο γίνεται αναφορά έγινε επ’ ονόματι του για ανάγκες του σωματείου «ΑΛΚΗ» και ήταν για το ποσό των 35.000 Λιρών Κύπρου και όχι 105.000 ευρώ, όπως γράφτηκε στην εφημερίδα που δημοσίευσε το θέμα.

«Επειδή δεν καταβλήθηκαν από το σωματείο οι δόσεις, η Τράπεζα χωρίς καμία διαβούλευση μαζί μου, κατείσχε ολόκληρο το ποσό που είχα στον προσωπικό μου λογαριασμό, δηλαδή 88.000 ευρώ. Κανένας από πλευράς της Τράπεζας δεν μου ανέφερε ποτέ ότι υπήρχε οποιοδήποτε υπόλοιπο. Διερωτώμαι λοιπόν πώς είναι δυνατό, μετά από παρέλευση πέντε χρόνων, να παρουσιάζομαι εν αγνοία μου ότι μου χαρίστηκε οποιοδήποτε ποσό από την Τράπεζα Κύπρου. Για μένα είναι ξεκάθαρο πέραν πάσης αμφιβολίας ότι πρόκειται για σκευωρία που δεν θα περάσει απαρατήρητη», καταλήγει. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ