2013-03-30 02:16:05
Φωτογραφία για ΗΠΑ: Εμπόριο και επενδύσεις στη Δυτική Αφρική εξετάζει η Ουάσινγκτον
Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν τις προοπτικές για το εμπόριο και τις επενδύσεις στο πλαίσιο της συνεργασίας με την... Οικονομική Κοινότητα των Δυτικοαφρικανικών Κρατών (ECOWAS), σύμφωνα με έναν ανώτερο αξιωματούχο του Λευκού Οίκου.

Ο Γκράντ Χάρις διευθυντής αφρικανικών υποθέσεων στην επιτροπή Εθνικής Ασφάλειας, δήλωσε την Παρασκευή, στους δημοσιογράφους ότι το θέμα τέθηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τεσσάρων ηγετών αφρικανών κρατών αυτή την εβδομάδα στην Ουάσιγκτον.

Οι ηγέτες της Σιέρα Λεόνε, της Σενεγάλης, του Μαλάουι και του Πράσινου Ακρωτηρίου συναντήθηκαν με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα καθώς επίσης με τον νέο υπουργό Άμυνας, Τσακ Χάγκελ και άλλα κορυφαία στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης . Ο Ομπάμα εξήρε τις προσπάθειες των τεσσάρων αφρικανών ηγετών για την αντιμετώπιση των προκλήσεων και την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών.

Κατά τη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τον εκπρόσωπο Εμπορίου των ΗΠΑ, την Παρασκευή, υπήρξε «ειλικρινής συζήτηση» σχετικά με τα κοινά βήματα για τη βελτίωση του κλίματος εμπορίου και την τόνωση των αμερικανικών επενδύσεων στις τέσσερις χώρες, δήλωσε ο Χάρις.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ