2013-03-28 19:35:03
Φωτογραφία για Τι βρήκαν οι ορκωτοί λογιστές στα ταμεία και τα βιβλία του δήμου Ηρακλείου
Ανοιχτό άφησε το θέμα της εκ νέου υποψηφιότητάς του ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης, απαντώντας... σε σχετική ερώτηση στο περιθώριο της παρουσίασης της έκθεσης των ορκωτών λογιστών, που το προηγούμενο διάστημα προχώρησαν σε έκτακτο οικονομικό έλεγχο στο δήμο Ηρακλείου. "Όταν θα έρθει η ώρα θα ειπωθούν όλα και θα ανακοινωθούν όλα" είπε ο Γ. Κουράκης.

Σε ότι αφορά στα στοιχεία που παρουσίασε από κοινού με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών, Γ. Αγαπάκη, αναφορά έγινε στον οικονομικό έλεγχο. "Εμείς ξέραμε σε τι κατάσταση βρίσκεται ο δήμος, αλλά θέλαμε να υπάρχει εικόνα με αφορμή το θόρυβο το τελευταίο διάστημα και την - εν πολλοίς δικαιολογημένη - κριτική που ασκήθηκε το τελευταίο διάστημα για την κακοδιαχείριση και την έλλειψη διαχειριστικών ελέγχων στους ΟΤΑ.

Παρουσιάζοντας την έκθεση, ο δήμαρχος έκανε λόγο για λογιστικό υπόλοιπο 18.337.000 ευρώ και ταμειακό υπόλοιπο 20.613 ευρώ - την ημέρα του ελέγχου στο ταμείο - , ενώ μοναδικές μαύρες τρύπες που εξακολουθούν να ταλαιπωρούν το δήμο Ηρακλείου, σύμφωνα με το δήμαρχο, είναι ένα έλλειμμα 141.115 ευρώ από το Μουσικό Αύγουστο του 1982 από τα μπαλέτα Έλβιν Έιλι που δεν ήρθαν ποτέ ... αλλά κι ένα ταξίδι που πραγματοποιήθηκε στην Ισπανία επί δημαρχίας Κ.Ασλάνη.


Από τα 6.961 εντάλματα πληρωμών που εκδόθηκαν μέσα στο 2012, μόλις 6 (ποσοστό 0,01%) δεν εγκρίθηκαν κι αφορούσαν: εντάλματα δημοτικής επιχείρησης πρώην δήμου που προσαρτήθηκε στο δήμο Ηρακλείου και η οποία βρίσκεται υπό εκκαθάριση, καθώς και εντάλματα για συνδρομές στον τοπικό τύπο.
cretalive.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ