2013-03-28 11:36:03
Φωτογραφία για Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Iberia
Μετά από μια σειρά απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην Iberia, παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας Ραφαέλ Σάντσεθ-Λοθάνο.

Ο Ραφαέλ Σάντσεθ-Λοθάνο, διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας Iberia, παραιτήθηκε σήμερα μετά από μια σειρά απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην ζημιογόνο επιχείρηση, όπως ανακοινώθηκε σήμερα.

Ο Σάντσεθ-Λοθάνο, ο οποίος ήταν επικεφαλής της Ιμπέρια από τον Ιούλιο του 2009, παραιτήθηκε "κοινή συναινέσει" με την διοίκηση της εταιρείας και του ομίλου στον οποίο ανήκει, τον International Airlines Group (IAG).

Τον διαδέχεται ο Λουίς Γαλιέγο, διευθύνων σύμβουλος ως σήμερα της Iberia Express, της θυγατρικής εταιρείας χαμηλού κόστους.

Η Ιμπέρια αναγκάστηκε να ακυρώσει χιλιάδες πτήσεις λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων της φέτος.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα τα συνδικάτα ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις αφού η διοίκηση της Ιμπέρια συμφώνησε να περικόψει 3.141 θέσεις εργασίας, αντί των 3.807 που είχε ανακοινώσει αρχικά.


Η IAG προχωράει σε αναδιάρθρωση της Ιμπέρια μετά τη συγχώνευσή της με την British Airways το 2011. Η συγχώνευση επικρίθηκε στην Ισπανία, όπου επικριτές της επισημαίνουν ότι η εταιρεία απώλεσε εξαιτίας της μερίδιο αγοράς.

Το 2012 η Iberia κατέγραψε ως αποτέλεσμα χρήσεως ζημίες ύψους 351 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο διευθύνων σύμβουλος του IAG Γουίλι Ουόλς ανέφερε ότι ο Σάντσεθ-Λοθάνο και ολοκλήρωσε το πρώτο σημαντικό βήμα για την "επάνοδο της εταιρείας στην κερδοφορία".
left.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ