2013-03-28 11:32:04
Φωτογραφία για Αναγνώστης μας θυμίζει λόγια του Γέρου του Μωριά
Η Πίστη στο Θεό, στην πατρίδα και η μεγάλη σημασία που έδιναν στην οικογένεια ήταν τα στοιχεία εκείνα, που έδωσαν στον ελληνισμό την δυνατότητα να επιβιώσει.

Αυτά τα δομικά στοιχεία ενός έθνους, τα δυο πρώτα από την εποχή του Θουκυδίδη, απαξιώθηκαν, χλευάστηκαν και αντικαταστάθηκαν με την αγάπη στα κόμματα, στον υλισμό, στο χρήμα, στον εαυτό μας, στα ανθρώπινα πάθη. Οι Έλληνες που για χιλιάδες χρόνια, από την αρχαία Ελλάδα, το Βυζάντιο έως και το έπος του 40, έδωσαν τα φώτα του πολιτισμού, της επιστήμης διαφυλάσσοντας την Ευρώπη από Πέρσες, Τούρκους, Γερμανούς , πληρώνοντας βαρύ φόρο αίματος, αυτοί λοιπόν, ζήλεψαν τις Ευρωπαίκές ιδέες, τον Αμερικανόφερτο τρόπο ζωής. Τα αποτελέσματα τα βιώνουμε σήμερα. Εύχομαι τις Άγιες μέρες τις Σαρακοστής να προβληματιστούμε όλοι, να επιστρέψουμε κοντά στο Θεό, να ξαναγαπήσουμε την πατρίδα μας, να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον. Ελπίζω η δική μας γενιά, κόντρα των πολιτικών μας, ανυπάρκτου μεγέθους (πολιτικού και πατριωτισμού) να κατορθώσουμε να γράψουμε τις δικές μας σελίδες ιστορικής δόξας, γλυτώνοντας την χώρα μας από τα χέρια των τοκογλύφων
. Να δημιουργήσουμε για τα παιδιά μας ένα ελπιδοφόρο μέλλον, αντικαθιστώντας τα ανθρώπινα πάθη, τον υλισμό τις κομματικές σημαίες και ιδεολογίες με το Σταυρό, την Ελληνική σημαία , το αγαπάτε αλλήλους, την Αγία Γραφή, την εγκράτεια, την ταπεινοφροσύνη, τον τακτικό εκκλησιασμό, την συμμετοχή μας στα μυστήρια της ορθόδοξης εκκλησίας μας.

Απόλυτα διδακτικά τα όσα λέει ο Γέρος του Μωριά για όλους μας: Όταν ιδρύθηκε το Ελληνικό Κράτος, μετά την επανάσταση του 1821, οι μεγάλες δυνάμεις της εποχής προσπαθούσαν η κάθε μία για λογαριασμό της να επηρεάσουν τους πολιτικούς.

Έτσι δεν ήταν σπάνιο ν' ακούει κανείς πως ο τάδε πολιτικός είναι ρωσόφιλος, ο δείνα αγγλόφιλος κ.ο.κ., ανάλογα μετη θέση που έπαιρνε και ποιά από τις μεγάλες δυνάμεις πίστευε πως θα βοηθούσε περισσότερο και καλύτερα το νεοσύστατο κράτος.

Κάποτε λοιπόν ρώτησαν και το θρυλικό γέρο του Μωριά, το Θεόδωρο Κολοκοτρώνη:

- Εσύ, στρατηγέ, είσαι αγγλόφιλος;

- Όχι, αποκρίθηκε εκείνος.

- Είσαι τότε γαλλόφιλος;

- Ούτε.

- Ε, θα ΄σαι φαίνεται ρωσόφιλος.

- Όχι, βέβαια.

- Μα τι είσαι τέλος πάντων;

Κι ο Γέρος του Μωριά με τη συνηθισμένη θυμοσοφία του απάντησε:

- Εγώ είμαι Θεόφιλος. Γιατί σαν το Θεό κανείς δεν αγαπάει την Ελλάδα.

Αναγνώστης Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ