2013-03-27 19:10:03
Φωτογραφία για Αφγανιστάν: Βομβαρδίστηκε χωριό - Δεκάδες νεκροί Ταλιμπάν και άμαχοι
Δυνάμεις του στρατού του Αφγανιστάν και της διεθνούς δύναμης υπό την διοίκηση του NATO σκότωσαν... 23 μαχητές των Ταλιμπάν στο ανατολικό τμήμα της αφγανικής επικράτειας, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών.

Η κοινή επιχείρηση των αφγανικών και των νατοϊκών δυνάμεων διεξήχθη στο χωριό Σατζαουάντ, στην περιοχή Μπαράκι Μπαρκ, στην επαρχία Λογκάρ.

«Εικοσιέξι ακόμα ένοπλοι Ταλιμπάν συνελήφθησαν», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του. Ένας εκπρόσωπος της Διεθνούς Δύναμης Αρωγής για την Ασφάλεια (ISAF) του Αφγανιστάν, η οποία τελεί υπό την διοίκηση του NATO, έκανε λόγο για μια επιχείρηση «της οποίας ηγούνταν οι αφγανικές δυνάμεις» με την υποστήριξη συμμαχικών στρατευμάτων.

Ο Ζαμπιουλάχ Μουτζαχίντ, εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, είπε ότι οι μαχητές του κινήματος που έχασαν τη ζωή τους είναι 12. Σε μια ανακοίνωσή τους που δημοσίευσαν στο Διαδίκτυο, οι Ταλιμπάν ανέφεραν ακόμα πως 28 Αφγανοί άμαχοι σκοτώθηκαν στον βομβαρδισμό που έκανε το NATO στο χωριό.

«Είμαστε ενήμεροι για την καταγγελία περί απωλειών μεταξύ των αμάχων, και παίρνουμε τέτοιες κατηγορίες πολύ σοβαρά», είπε ο εκπρόσωπος του NATO, Λούκα Καρναέλ.
moneypost.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ