2013-03-27 19:00:10
Φωτογραφία για Μόντρεαλ: Μια πόλη μέσα στη φύση
Με βουνό να τη στολίζει στη μέση και το υγρό στοιχείο να της δίνει κίνηση και χρώμα, το Μόντρεαλ είναι η καναδική πόλη που θα λατρέψετε περισσότερο.

Με τον ερχομό της άνοιξης, ανοίγει ο δρόμος για βόρειους προορισμούς, όπως το Μόντρεαλ. Στις όχθες του Αγίου Λαυρέντιου δεσπόζουν κτίρια παλιά με χαρακτήρα, υπερμοντέρνες κατασκευές και γραφικές υπαίθριες αγορές. Για γνωριμία με την πόλη προσφέρεται μια επίσκεψη στο Καναδικό Κέντρο Αρχιτεκτονικής, τη Βασιλική της Παναγίας, τη στήλη του Nelson στην πλατεία Jacques Cartier, το Δημαρχείο της πόλης, την Πλατεία των Όπλων, το Μουσείο του Ολοκαυτώματος, το Ολυμπιακό Στάδιο και τα μουσεία τέχνης. Στο Μοντρεάλ ξεχωρίζουμε την παλιά συνοικία Ελλήνων μεταναστών και τη little Italy που σφύζει από ζωή. Στη συνοικία The Village όπου ζουν κυρίως ομοφυλόφιλοι, από τον Ιούνιο μέχρι το Σεπτέμβριο θα δείτε τον κεντρικό του δρόμο Sainte Catherine με τα μπαράκια, τις μπουτίκ, τα κέντρα πληροφόρησης σχετικά με το AIDS, να κλείνει για τα τροχοφόρα οχήματα και μετατρέπεται σε πεζόδρομο, γεμίζοντας χιλιάδες επισκέπτες.


 

Φωτογραφίες από Trip Advisor

 Πού να μείνετε:

1. ΤΟ HOTEL NELLIGAN (4 αστ.) είναι πολυτελές boutique ξενοδοχείο που είναι αφιερωμένο στον Καναδό ποιητή Emile Nelligan και βρίσκεται στην παλιά πόλη.

 

 2. ΤΟ FAIRMONT QUEEN ELIZABETH (4 αστ.) έχει μοντέρνο health club και βρίσκεται σαν στολίδι στην καρδιά της πόλης.

 

3. ΤΟ HOTEL DE LA MONTAGNE (4 αστ.,) βρίσκεται σε κεντρικό σημείο. Προσφέρει άνεση, πολυτέλεια και πολύ καλό φαγητό.

 

 4. ΤΟ L'APPARTEMENT HOTEL (3 αστ.,) είναι κοντά στην περιοχή της διασκέδασης Le Quartier des Spectacles και το Μετρό. Στην οροφή του υπάρχει κλειστό κολυμβητήριο και υπέροχη θέα.

 

 5. ΤΟ DELTA MONTREAL  (3 αστ.) είναι λίγα βήματα από μουσεία και καταστήματα. Είναι ιδανικό για όσους παίζουν squash, καθώς διαθέτει δυο γήπεδα.

Τι να κάνετε:

1. ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ AUBERGE SAINT-GABRIEL κοντά στο Παλαιό Λιμάνι ιδρύθηκε το 1754 και είναι το πρώτο στη Βόρεια Αμερικανική Ήπειρο. Σερβίρει γαλλική και τοπική κουζίνα. Το καλοκαίρι απολαύστε το φαγητό σας στους εξωτερικούς χώρους του εστιατορίου.

2. ΤΟ BAR PLAN B στο Plateau Mont-Royal είναι στέκι των επώνυμων των τοπικών media για ένα χαλαρωτικό ποτό. Η διακόσμηση υστερεί λίγο, αλλά η ατμόσφαιρα είναι όμορφη.

3. ΣΤΟ CLUB 1234  θα πάτε για clubbing και ξεφάντωμα. Είναι πολυχώρος που προσφέρει κάτι για τον καθένα.

4. Ανεβείτε στο βουνό Mont Royal, που δεσπόζει στη μέση της πόλης. Η θέα από εδώ είναι μοναδική. Πάνω στην κορυφή του Mont Royal ένας μεταλλικός σταυρός ύψους 30 μέτρων αντικατέστησε το μικρό ξύλινο σταυρό του Γάλλου εξερευνητή Jacques Cartier που έφθασε στο νησί το 1535, όταν εδώ ζούσαν ακόμη μόνο οι αυτόχθονες Ινδιάνοι του Καναδά.

5.Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει στο βουνό και το Parc Extension ή Park X, όπως το λένε οι ντόπιοι. Αυτή είναι η γειτονιά των Ελλήνων μεταναστών. Η pio πυκνοκατοικημένη περιοχή της πόλης. Εδώ είχαν εγκατασταθεί πολλοί Έλληνες τις δεκαετίες ’60, ’70 και ’80. Σ’ αυτή την περιοχή θα δει κανείς τουλάχιστον τέσσερις ελληνικές εκκλησίες. Σήμερα οι Έλληνες κάτοικοι της περιοχής είναι λίγοι, αφού η δεύτερη, τρίτη γενιά των μεταναστών μετακινήθηκε σ’ άλλες περιοχές της πόλης. Μέχρι σήμερα όμως το Park X παραμένει ο πρώτος σταθμός μεταναστών από διάφορες χώρες του κόσμου.

6. Επιβιβαστείτε σε ένα από τα πλοιάρια που κάνουν τακτικά δρομολόγια στον ποταμό του Αγίου Λαυρέντιου. Είναι ο πιο ωραίος τρόπος να δείτε και να φωτογραφίσετε το Μοντρεάλ.

Αμάντα Αγκαστινιώτου

http://www.ilovestyle.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ