2013-03-27 18:58:03
Φωτογραφία για Στον αέρα η ΔΕΥΑ Τρικάλων
Στον "αέρα" η ΔΕΥΑ Τρικάλων μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου για... επαναπρόσληψη των πενήντα δυο (52) απολυθέντων της επιχείρησης, επί δημαρχίας Ταμήλου, το 2003!

Η απόλυση των εβδομήντα τεσσάρων (74) υπαλλήλων της ΔΕΥΑΤ ήταν μια από τις πρώτες αποφάσεις του Μιχάλη Ταμήλου ως δημάρχου, η οποία και είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων. Από αυτούς οι πενήντα δυο (52) προσέφυγαν στα Δικαστήρια και την Τρίτη δικαιώθηκαν τελεσίδικα από τον Άρειο Πάγο και σύμφωνα με την απόφαση η ΔΕΥΑΤ όχι μόνο είναι υποχρεωμένη να τους επαναπροσλάβει, αλλά και να καταβάλει και ένα ποσό κοντά στα 10 εκ. € ως αποζημίωση και ασφαλιστικές εισφορές!

«Αυτό είναι αδύνατον να συμβεί» έλεγε το πρωί στη Λέσχη 97,6 ο δήμαρχος Τρικκαίων Χρήστος Λάππας «καθώς η επιχείρηση οριακά μπορεί και ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της απέναντι στους υπαλλήλους της σήμερα. Πολύ δε περισσότερο δεν μπορεί να βρεθούν αυτά τα χρήματα». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της επιχείρησης Κώστας Κρεμμύδας ο οποίος σημειώνει πως «θα αναμένουμε την επίσημη καθαρογραμμένη απόφαση του Αρείου Πάγου και σε συνεργασία με τους Νομικούς μας θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Πάντως 10 εκ. € είναι αδύνατον να βρεθούν σ’ αυτή τη συγκυρία. Η επιχείρηση θα οδηγηθεί σε χρεοκοπία με ότι συνεπάγεται αυτό για όλους τους εργαζόμενους, αλλά και τους δημότες».

trikalavoice.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ