2013-03-27 10:41:57
Φωτογραφία για Σε απελπισία οι έμποροι της Πάτρας - Η μείωση τζίρου οδηγεί σε νέα λουκέτα - Προβλήματα ρευστότητας κι από την κυπριακή κρίση
Σε απελπιστική κατάσταση βρίσκονται οι έμποροι σε ολόκληρη την Πάτρα, όχι μόνο στο ιστορικό κέντρο, αλλά και στις συνοικίες της πόλης. Η εικόνα στον τζίρο των καταστημάτων είναι δραματική, καθώς η πτώση σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο ξεπερνά το 30% Σύμφωνα με τους εμπόρους, μετά τη μειωμένη κίνηση κατά την διάρκεια των εκπτώσεων και παρά τις πολλές και δελεαστικές προσφορές που κάνουν αυτή την περίοδο, ήδη τα επερχόμενα "λουκέτα" στην Πατρινή αγορά έχουν αρχίσει να διαφαίνονται.

«Μετά από κάθε σημαντική οικονομική περίοδο, π.χ. γιορτές, εκπτώσεις, κάποιοι βλέποντας ότι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν αποφασίζουν να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους. Η θηλιά έχει αρχίσει πλέον να σφίγγει» δηλώνει στη Newsplus ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας Γιώργος Ρώρος, επισημαίνοντας ότι το τελευταίο διάστημα και η αγορά της Αχαϊκής πρωτεύουσας δέχθηκε και ένα επιπλέον "χαστούκι" από τα προβλήματα ρευστότητας που δημιουργήθηκαν με την κρίση στην Κύπρο.


«Δεν είναι λίγοι συνάδελφοι που όλες αυτές τις ημέρες αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα ρευστότητας εξαιτίας των κλειστών υποκαταστημάτων των Κυπριακών τραπεζών, ενώ υπάρχουν και κάποιοι που είχαν στείλει τα χρήματά τους στην Κύπρο, πιστεύοντας ότι εκεί θα ήταν πιο εξασφαλισμένα» τονίζει ο κ. Ρώρος. Πολλοί Πατρινοί έμποροι περιμένουν το άνοιγμα των τραπεζών σήμερα, ούτως ώστε να μπορέσουν να κάνουν τις οικονομικές τους συναλλαγές και να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους, αναφέρει. «Όσο για αυτούς που έχουν τα χρήματά τους στην Κύπρο… αναμένουμε τις εξελίξεις» προσθέτει.

Τα δεκάδες λουκέτα που έφερε η οικονομική ύφεση στην ελληνική αγορά, αλλά και η... άτακτη υποχώρηση του τζίρου όσων θαρραλέων ακόμη επιμένουν να μάχονται κόντρα στην ανυπραξία πελατών, αντικατοπτρίζεται στην θλιβερή εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το εμπορικό κέντρο της πόλης, επισημαίνει ο κ. Ρώρος.

Σε Γούναρη, Ερμού, Αγ. Νικολάου και Κορίνθου αλλά και πολλούς ακόμα εμπορικούς δρόμους πολλά καταστήματα έχουν κλείσει, ενώ παραμένουν ξενοίκιαστα, καθώς δεν υπάρχει ενδιαφέρον από επενδυτές.

«Άλλο ένα σημείο των καιρών μας είναι η συνεχής αύξηση των καφέ στο κέντρο της πόλης. Βλέπουμε καθημερινά να κλείνουν εμπορικά καταστήματα και στην θέση τους να ανοίγουν καφετέριες ή πρατήρια άρτου, που φαίνεται να δίνουν κάποιες θέσεις εργασίας σε νέους, χωρίς όμως αυτό βέβαια να είναι ανάπτυξη» δηλώνει ο πρόεδρος του εμπορικού Συλλόγου στη Newsplus.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ