2013-03-26 17:05:03
Φωτογραφία για Μειώθηκαν κατά τρεις οι δικαστές στο Πρωτοδικείο Βόλου
Μειώθηκαν κατά τρεις οι δικαστές του Πρωτοδικείου Βόλου με πρόσφατο Προεδρικό Διάταγμα και με δηλώσεις του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Αναστάσιος Βολιώτης, δήλωσε ότι θα προασπίσει, κατά τον καλύτερο δυνατό μεθοδικό τρόπο, τα δικαιώματα των συλλειτουργών της αλλά και των πολιτών της περιοχής, οι οποίοι επιθυμούν μια ανεξάρτητη, γρήγορη και αποτελεσματική Δικαιοσύνη.

Στη δήλωσή του ο κ. Βολιώτης τονίζει ότι διανύουμε μία περίοδο έντονης οικονομικής, πολιτικής, κοινωνικής και πολιτιστικής κρίσης, στην οποία η Δικαιοσύνη θα μπορούσε να σταθεί αρωγός στον δοκιμαζόμενο πολίτη «πλην όμως οι κρατούντες έχουν διαφορετική άποψη».

«Η κατάσταση στη Δικαιοσύνη επιδεινώνεται, η υλικοτεχνική υποδομή είναι ανύπαρκτη, οι υποθέσεις προσδιορίζονται το 2015, ο αριθμός των καθημερινά εκδικαζομένων υποθέσεων συνεχώς μειώνεται, ενώ παραμένουν πολλές ακαθαρόγραφες αποφάσεις. Με το πρόσφατο υπ΄αριθ.30/2013 Προεδρικό Διάταγμα μειώθηκε ο αριθμός των δικαστών στο Πρωτοδικείο Βόλου κατά τρεις και κανένας από τους κρατούντες δεν βλέπει ότι η αρνησιδικία είναι στο μεγαλείο της και ότι η πολιτεία κωφεύει και εθελοτυφλεί. Αντίθετα συνεχίζει να δίδει «πολιτικάντικες» υποσχέσεις», αναφέρει ο πρόεδρος του Δ.Σ.Β.


Ο θεσμός του δικηγόρου και των δικηγορικών Συλλόγων συστηματικά αμφισβητείται και υπονομεύεται, άλλως παραγκωνίζεται. Το κύρος και η αξιοπρέπεια των δικηγόρων ως συλλειτουργών της Δικαιοσύνης υποβαθμίζεται, επισημαίνει ο κ. Βολιώτης.

«Στις δύσκολες, για το Πρωτοδικείο Βόλου και τους Δικαστές του μέρες, ο ΔΣΒ, που οραματίζεται μια ευνομούμενη και ευημερούσα Πολιτεία απαλλαγμένη από παθογένειες και υστερήσεις παρελθόντων ετών, θα προασπίσει, κατά τον καλύτερο δυνατό μεθοδικό τρόπο, τα δικαιώματα των συλλειτουργών της αλλά και των πολιτών της περιοχής, οι οποίοι επιθυμούν μια ανεξάρτητη, γρήγορη και αποτελεσματική Δικαιοσύνη», καταλήγει στη δήλωσή του ο πρόεδρος του Δ.Σ.Β.

Ηλεκτρονική Δικαιοσύνη

Στις εποχές που έρχονται και στους νέους ορίζοντες που ανοίγονται μπροστά μας η Ηλεκτρονική Δικαιοσύνη είναι στο προσκήνιο, επισημαίνει ο κ. Βολιώτης.

Για το λόγο αυτό, σήμερα ο ΔΣΒ οργάνωσε μία ειδική εκδήλωση με ομιλητή τον δικηγόρο Θεσσαλονίκης Δημ. Παρλίτση, για να μυήσει τα μέλη του στην Ηλεκτρονική Δικαιοσύνη, η οποία θα παίξει αύριο τον στρατηγικό σχεδιασμό για μια Δικαιοσύνη που να υπηρετεί και να προασπίζεται τα ατομικά και συλλογικά δικαιώματα και το κοινωνικό σύνολο. «Ελπίζω ότι θα φέρουμε μ’ αυτόν τρόπο χειροπιαστά αποτελέσματα αρκεί η Πολιτεία να μην αδιαφορήσει. Μόνο έτσι θα «τινάξει» από πάνω της την βαριά διαχρονική ευθύνη που φέρει», τονίζει ο κ. Βολιώτης.

magnesianews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ