2013-03-26 01:37:03
Φωτογραφία για Με λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος η επέτειος της 25ης Μαρτίου στο Δήμο Κηφισιάς
Με λαμπρότητα εορτάστηκε και εφέτος η 192η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίουστο Δήμο Κηφισιάς, που κορυφώθηκε με την καθιερωμένη μαθητική παρέλαση των σχολείων της Κηφισιάς... Ν.Ερυθραίας και Εκάλης ενώπιον του Δημάρχου Κηφισιάς, Νίκου Γ. Χιωτάκη, του Μητροπολίτη Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλου, των Αντιδημάρχων, των Δημοτικών Συμβούλων της πόλης και των χιλιάδων άλλων συνδημοτών μας.

Μετά την δοξολογία που εψάλλει στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Νέα Ερυθραία, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων στη Νέα Ερυθραία και κατάθεση στεφάνων.

Την παρέλαση άνοιξε όπως είθισται η Φιλαρμονική του Δήμου, ενώ ακολούθησε ο Σύλλογος Διατηρήσεως Ιστορικών Οχημάτων, ο οποίος αφού αρχικά αποδέχθηκε την πρόσκληση του Kifissia24.gr και με τη σύμφωνη γνώμη των αρχών της πόλης, με τα 30 και πλέον οχήματα του έδωσαν έναν πανηγυρικό τόνο στην εκδήλωση.


Ακολούθησε το Λύκειο Ελληνίδων με τις παραδοσιακές ενδυμασίες, ενώ σειρά είχαν οι πρόσκοποι, οι οδηγοί, τα Δημοτικά σχολεία, τα Γυμνάσια, και τα Λύκεια από τις Δημοτικές Ενότητες Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης και τα αθλητικά σωματεία, με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας της Κηφισιάς και το τρόπαιο του Κυπελλούχου Αθήνας ανά χείρας να κλείνουν την φετινή παρέλαση!

Της παρέλασης προηγήθηκαν δημοτικοί χοροί από μαθητές Δημοτικών Σχολείων της πόλης καθώς επίσης και από το επίλεκτο τμήμα παραδοσιακών χορών του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Κηφισιάς για τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό «Δημήτριος Βικέλας», σε διδασκαλία Δ. Σκέρλου, μπροστά από τον χώρο όπου είχε στηθεί η εξέδρα των επισήμων.

Τη σημασία του εορτασμού της 25ης Μαρτίου, της διπλής γιορτής του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, επισήμανε ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Γ. Χιωτάκης εκφωνώντας τον πανηγυρικό της ημέρας.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που βιώνει ο Ελληνικός Λαός από την οικονομική κρίση, τονίζοντας ότι «Ο Ελληνικός Λαός συνεχίζει να υφίσταται τεράστιες θυσίες, μείωση των εισοδημάτων του, ανεργία, υπέρμετρη φορολογία, θυσίες για να αποφευχθούν χειρότερα. Είναι, λοιπόν, υπαρκτή η ανάγκη της ομοψυχίας, της αλληλεγγύης και του συλλογικού οράματος της αυτοδιάθεσης, της αξιοπρέπειας, της προόδου και της ανάπτυξης του λαού μας. Το οφείλουμε για τα παιδιά μας που θα παρελάσουν, το οφείλουμε στις επόμενες γενιές των Ελλήνων. Η ελληνική ιστορία μας επιβάλλει να θυμόμαστε ότι η μεγαλύτερη μας δύναμη, το στοιχείο που μας κάνει εθνικά ισχυρούς είναι η ενότητα μας. Το πατριωτικό καθήκον σήμερα για το λαό, για όσους αγωνίστηκαν για την κοινωνική δικαιοσύνη, είναι να μη δεχτεί να θυσιαστούν και οι τελευταίες κατακτήσεις του».

kifissia24.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ