2013-03-26 01:21:03
Φωτογραφία για «Η Κύπρος γλιτώνει τη χρεοκοπία και το χάος»
Οι μαραθώνιες διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες και η απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο απασχόλησε το σύνολο του σημερινού γερμανικού Τύπου.

«Η Κύπρος αποφεύγει την επαπειλούμενη χρεοκοπία» σημειώνει η Süddeutsche Zeitung. «Η Κύπρος σώθηκε προς το παρόν» διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του πρώτου προγράμματος της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης (tagesschau.de).

H Frankfurter Allgemeine Zeitung σημειώνει: «Οι μικροκαταθέτες μένουν απείραχτοι, σημαντικές απώλειες για τους μεγάλους πελάτες (των τραπεζών)».

Η ηλεκτρονική έκδοση της εβδομαδιαίας εφημερίδας Die Zeit επισημαίνει ότι «υπάρχει σχέδιο διάσωσης, η κρατική χρεοκοπία αποφεύχθηκε» ενώ «η Κύπρος αποφεύγει τη χρεοκοπία την τελευταία στιγμή» γράφει η ιστοσελίδα της εφημερίδας Die Welt.

Η ιστοσελίδα του πρώτου προγράμματος της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης (ARD), σχολιάζοντας την έκβαση των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες επισημαίνει: «Η Κύπρος δεν πέφτει προς το παρόν στην χρεοκοπία και το οικονομικό χάος.


Το περιοδικό Der Spiegel αναφέρεται στην επόμενη μέρα της συμφωνίας στις Βρυξέλλες με περισσότερες αναρτήσεις στην ηλεκτρονική του έκδοση. «Φόβος για το αύριο» τιτλοφορείται μία από αυτές, στην οποία σημειώνεται: «Το πακέτο διάσωσης εγκρίθηκε, αλλά στην πρωτεύουσα της Κύπρου κυριαρχεί απογοήτευση. Πολλοί φοβούνται ενδεχόμενη κατάρρευση της οικονομίας, ανάλογη της Ελλάδας και αισθάνονται εξαπατημένοι από την Ευρώπη».

«Ευφυέστερη και δικαιότερη» χαρακτηρίζει την απόφαση για την Κύπρο σχόλιο στην ηλεκτρονική έκδοση της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt. Όπως σχολιάζει, «αυτή τη φορά όλα κύλησαν διαφορετικά και όλα εξελίχθηκαν καλύτερα».

«Επιτέλους οι τραπεζικές απώλειες πλήττουν αυτούς που πρέπει» σχολιάζει η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Die Welt. (…) Για πρώτη φορά επιτυγχάνεται να εφαρμοστεί ως ένα βαθμό με συνέπεια η αρχή της ευθύνης. Σε τελευταία ανάλυση όταν μία κανονική επιχείρηση χρεοκοπεί πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη πρώτα οι ιδιοκτήτες και μετά οι δανειστές - και όχι το κράτος».
ethnos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Λάρισα: Σε αργία οκτώ γιατροί
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Λάρισα: Σε αργία οκτώ γιατροί
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ