2013-03-25 18:12:02
Φωτογραφία για Διατηρώντας την πνευματική υγεία… σε υψηλά επίπεδα!
Κοιτάξτε το πρόβλημα με αυτοπεποίθηση και διαφυλάξτε την πνευματική υγεία σας από κάθε είδους ψυχικές ασθένειες! Όπως η υγεία του σώματος, έτσι και η ψυχή μπορεί να προστατευτεί από το άγχος, τη δυστυχία ή τη μιζέρια. Δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία να κάνει ένα διάλειμμα από τις ανησυχίες και να προσπαθήσει να ανανεωθεί μέσα από τα παρακάτω απλά βήματα Κλείστε τα μάτια και ονειρευτείτε

Το γνωστό και ως “daydream” είναι απαραίτητο για τη συναισθηματική υγεία σας! Χαλαρώστε μέσα στην ημέρα, αναπνεύστε αργά και βαθιά και φανταστείτε τον εαυτό σας σε μια ονειρεμένη περιοχή. Ταξιδέψτε σε μια παραλία, ένα ήρεμο δάσος ή σε ένα γαλήνιο περιβάλλον και θα δείτε διαφορά στη διάθεση σας.

Περιποιηθείτε τον εαυτό σας… όπως του αξίζει!

Μαγειρέψτε για τον εαυτό σας ένα καλό γεύμα ή κάντε ένα ζεστό ντους και δείτε μια ταινία. Καλέστε ένα φίλο ή γραφτείτε σε μαθήματα ζωγραφικής του δήμου σας. Σημαντικό είναι να κοιμάστε τουλάχιστον 8 ώρες την ημέρα, καθώς ο ύπνος αποκαθιστά τόσο το μυαλό, όσο και το σώμα σας. Κάντε καθετί που σας αρέσει ή σας εμπνέει!


 «Προσελκύστε» τις θετικές στιγμές

Προσπαθήστε, είτε κοιτάζοντας μερικές φωτογραφίες, είτε μέσα από δυο-τρεις αναμνήσεις να βιώσετε ξανά στιγμές χαράς, άνεσης, τρυφερότητας και εμπιστοσύνης. Έτσι, θα έχετε την ευκαιρία να βελτιώσετε τη διάθεση αλλά και τη συναισθηματική ευεξία σας.

Αντιμετωπίστε τις αρνητικές σκέψεις

Δυστυχώς, πολλές από αυτές έχουν «γατζωθεί» στο κεφάλι και δεν μπορούν να φύγουν με τίποτα. Αν βλέπετε ότι δεν μπορείτε να απομακρυνθείτε από τις αρνητικές σκέψεις, απλά προσπαθήστε να μην τις αφήνετε να ελέγχουν τη ζωή σας. Δοκιμάστε να δώσετε την προσοχή σας σε κάτι καινούριο…

Μην αναλώνεστε σε διάφορα πράγματα… αλλά σε ένα!

 Όταν κάνετε μια βόλτα έξω ή περνάτε καλά με την παρέα σας, απενεργοποιήστε το κινητό και γενικά σταματήστε να κάνετε λίστες υποχρεώσεων για την επόμενη ώρα. Αντίθετα, διασκεδάστε, ακούστε τους ήχους και μυρίστε τη φύση… δηλαδή απολαύστε τη στιγμή.

Ασκηθείτε τρεις φορές την εβδομάδα

Η τακτική σωματική άσκηση βελτιώνει την ψυχική ευεξία και είναι ικανή να εξαλείψει την κατάθλιψη ή το στρες. Γραφτείτε σε ένα χόμπι ή πηγαίνετε γυμναστήριο για να μειώσετε τη μοναξιά, αλλιώς κάντε τις δουλειές του σπιτιού ή ασχοληθείτε με τον κήπο… ενώ ταυτόχρονα χορεύετε!

Ρυθμίστε τους προσωπικούς στόχους σας

Καλό είναι να είσαστε φιλόδοξοι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα απομακρυνθείτε από το ρεαλισμό. Βάλτε έναν υπαρκτό στόχο και προσπαθήστε να τον πετύχετε, γεμίζοντας με εμπιστοσύνη και ικανοποίηση για τον εαυτό σας. Στόχος μπορεί να είναι να διαβάσετε ένα βιβλίο μέσα σε 2 μήνες ή να κάνετε μια μισάωρη βόλτα κάθε ημέρα.

Πείτε «ναι» στο χιούμορ και την έκφραση

Μην παίρνετε τη ζωή στα σοβαρά… αλλά χαμογελάστε με τους φίλους ή τη σχέση σας. Το χιούμορ μπορεί να απογειώσει την ευεξία και την υγεία σας, διώχνοντας την κατάθλιψη. Δείτε τον κόσμο με ένα άλλο μάτι και εκφραστείτε, είτε μέσα από το γράψιμο, είτε μέσα από τις συζητήσεις και την τέχνη. Να θυμάστε, η απελευθέρωση των συναισθημάτων προστατεύει το σώμα σας από τις πιθανές ασθένειες.

Γίνετε εθελοντές και αισθανθείτε καλά

Ο εθελοντισμός μπορεί να σας οδηγήσει προς την αυτοεκτίμηση, καθώς βοηθώντας τους άλλους, κερδίζουμε και εμείς! Έτσι θα διευρύνετε όχι μόνο τον κύκλο σας, αλλά και τις εμπειρίες σας. Μη διστάσετε να πλησιάσετε νέους ανθρώπους και να οικοδομήσετε σχέσεις με γερές βάσεις.

Ζητήστε βοήθεια από ψυχολόγο

Και όμως, ο ψυχολόγος δεν αποτελεί θέμα ταμπού! Μιλήστε με έναν ειδικό στο ζήτημα ή με ένα σύμβουλο και προσπαθήστε να βγάλετε μια άκρη με τον εαυτό σας. Μην προσπαθείτε να βρείτε μια τέλεια ζωή, χωρίς έγνοιες. Δεν υπάρχει! Αντίθετα, να θυμάστε οτι η ζωή είναι μικρή για άγχος και δυστυχία.

http://www.flowmagazine.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ