2013-03-25 11:41:03
Φωτογραφία για Το Πεκίνο ανησυχεί για την Ευρώπη
Ο νέος υπουργός Οικονομικών της Κίνας Λου Τζιουέι δήλωσε χθες ότι θεωρεί αβέβαιο εάν και κατά πόσον θα μπορέσει να ξεπεράσει την κρίση χρέους που αντιμετωπίζει μέσα στην επόμενη δεκαετία, κι εκτίμησε ότι η συνέχιση των προβλημάτων στην ΕΕ ενδέχεται να περιπλέξει την προσπάθεια να μειωθούν τα δημοσιονομικά ελλείμματα του Πεκίνου.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Λου επισήμανε ότι οι δυσμενείς εξωτερικότητες ίσως αναγκάσουν την Κίνα να συνεχίσει να έχει ελλείμματα για μεγαλύτερο διάστημα από ό,τι προβλεπόταν, καθώς οι κρατικές δαπάνες αυξάνονται με ταχύ ρυθμό την ώρα που τα έσοδα του κινεζικού δημοσίου αυξάνονται με μονοψήφιο ρυθμό.

«Πραγματικά είμαι πολύ ανήσυχος για την Ευρώπη. Ανησυχώ για το εάν και κατά πόσον μπορεί να ξεπεράσει τα προβλήματα τα επόμενα 10 χρόνια», ανέφερε ο Λου σε ομιλία του.

«Οι δαπάνες μας στον προϋπολογισμό μεγεθύνονται πολύ γρήγορα, ενώ εκτιμώ ότι τα δημοσιονομικά έσοδα θα καταγράφουν μονοψήφιο ρυθμό αύξησης στο μέλλον. . . αντιμετωπίζουμε σημαντικές εσωτερικές πιέσεις. Όταν το εξωτερικό περιβάλλον βελτιωθεί, ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να επανέλθουμε σε δημοσιονομική ισορροπία αφού προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις για αρκετά χρόνια», ανέφερε ο Κινέζος υπουργός Οικονομικών.
left.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ