2013-03-24 16:02:03
Φωτογραφία για Καταστροφές σε Πέτρα, Άναξο και Συκαμιά από τη θαλασσοταραχή - Επίσκεψη Δημάρχου
Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Ηλία Κουνιαρέλλη, τον Αντιδήμαρχο Ερεσού – Αντίσσης και Πέτρας, Αντώνη Κουμαρά, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Πέτρας, Θεολόγο Κλεάνθη και τη μηχανικό του Δήμου Λέσβου, Άννυ Οικονομίδου, επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου 23 Μαρτίου 2013, την Δημοτική Κοινότητα Πέτρας και την περιοχή της Ανάξου, οι οποίες επλήγησαν από τη σφοδρή χθεσινοβραδινή θαλασσοταραχή, με αποτέλεσμα να σημειωθεί κατάπτωση του τοιχίου αντιστήριξης του παραλιακού Δημοτικού δρόμου της Πέτρας, σώρευση φερτών υλών στον ίδιο δρόμο, εκρίζωση αρμυρικιών και υποσκαφή του δρόμου, σε αρκετά σημεία του, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος επέκτασης της κατάρρευσης του εν λόγω τοιχίου σε πολλά σημεία του.

Εν συνεχεία, επισκέφθηκε τον παραθαλάσσιο οικισμό της Ανάξου, ο οποίος επίσης επλήγη από την ίδια θεομηνία. Ο Δήμαρχος, επικοινώνησε αμέσως με τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων & Λιμενικής Πολιτικής, κ
. Κώστα Μουτζούρη, τον οποίο ενημέρωσε λεπτομερώς και ζήτησε την συμπαράσταση του ως καθ’ ύλην αρμόδιου κρατικού οργάνου. Ο κ. Μουτζούρης δεσμεύθηκε να επισκεφθεί την περιοχή, το ερχόμενο Σάββατο, ώστε μαζί με το Δήμαρχο και τους τοπικούς παράγοντες να δώσουν τις αναγκαίες λύσεις στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν. Για τις άμεσες και αναγκαίες παρεμβάσεις, ιδίως τη μεταφορά των φερτών υλών (φύκια, κροκάλες, άμμος, μπάζα) που σωρεύτηκαν τόσο στην Πέτρα όσο και στην Άναξο, ο Δήμαρχος φρόντισε επί τόπου, αμέσως να αρχίσει η απομάκρυνση τους για να γίνει και η παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Η ίδια αποκατάσταση της βατότητας του παραλιακού δρόμου της Ανάξου, άρχισε να εκτελείται αμέσως.

Αμέσως μετά, ο Δήμαρχος επισκέφθηκε και την Εφταλού, όπου προηγουμένως ο Αντιδήμαρχος Μήθυμνας, Λευτέρης Βογιατζής, σε συνεννόηση με το Δήμαρχο, με ειδικό μηχάνημα απεκατέστησαν τη βατότητα του παραλιακού αυτού δρόμου.

Τέλος, ο κ. Βουνάτσος μετέβη στη Σκάλα Συκαμιάς συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο Ιωάννη Χαλκιώτη, πραγματοποίησε αυτοψία σε τμήμα του παραθαλάσσιου δρόμου, επί του οποίου είχαν σωρευθεί μεγάλες ποσότητες φερτών υλικών (άμμος, φύκια κλπ.) και σε συνεννόηση με τον Αντιδήμαρχο, Λευτέρη Βογιατζή, χωματουργικό μηχάνημα απεκατέστησε τη βατότητα του δρόμου, αποκαθιστώντας την επικοινωνία των δύο τμημάτων, του εν λόγω οικισμού.

lesvosnews.net
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ