2013-03-24 15:59:49
Φωτογραφία για GP Μαλαισίας:Πρώτη νίκη Φέτελ με ''άγρια'' κόντρα!
Ο Φέτελ νίκησε στη Σεπάνγκ και οδηγεί τη βαθμολογική κούρσα! Ένταση στη Red Bull με Φέτελ και Γουέμπερ. Πρώτο βάθρο για τον Χάμιλτον με τη Mercedes παρά τη "γκάφα" του στα πιτ.

"Κλωτσοπατινάδα" στη Σεπάνγκ! Η Red Bull έκανε το 1-2 με τους Σεμπάστιαν Φέτελ και Μαρκ Γουέμπερ, ωστόσο η επιτυχία της ομάδας επισκιάστηκε από την "κόντρα" των δύο οδηγών για τη νίκη.

Εκνευρισμένος ο Αυστραλός οδηγός "άδειασε" την ίδια την ομάδα του στο βάθρο των νικητών. Στον 46ο γύρο ο τρις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής χρησιμοποίησε και το... περιθώριο της πίστας για να προσπεράσει τον τιμέιτ του, αγνοώντας τις οδηγίες της ομάδας του.

Ο Γουέμπερ υποστήριξε κατακόκκινος από τα νεύρα "Η ομάδα με ενημέρωσε πως ο αγώνας τελείωσε και να κόψουμε ρυθμό... Στο τέλος ο Σεμπ πήρε τη δική του απόφαση, θα προστατευτεί όπως συνήθως!"

Ο Φέτελ που οδηγεί πλέον την κούρσα του πρωταθλήματος με σαράντα βαθμούς είχε επιχειρήσει νωρίτερα να... αποφύγει να απαντήσει στην ερώτηση του παλαίμαχου οδηγού και νυν τηλεσχολιαστή, Μάρτιν Μπραντλ που είχε αναλάβει τις ερωτήσεις. "Αν υπάρχει κάτι να πούμε, αυτό θα ειπωθεί εσωτερικά (σ.σ. εντός της ομάδας)".


Πάντως οι δύο οδηγοί δεν περίμεναν να κλείσουν οι πόρτες πίσω τους για να εξηγηθούν ο ένας στον άλλον λίγο πριν ανέβουν στο βάθρο. Ο Γουέμπερ δεν έδωσε συγχαρητήρια στον τιμέιτ για τη νίκη του, ούτε καταδέχθηκε να "λούσει" τον Γερμανό με σαμπάνια. Όταν ο Φέτελ τον προσπέρασε, ο Γουέμπερ ύψωσε το μεσαίο δάχτυλο!

Βλέπετε νωρίτερα ο Φέτελ είχε πει εκνευρισμένος στον μηχανικό του να μεταφέρει στην ομάδα πως "ο Μαρκ είναι πολύ αργός, πείτε του να με αφήσει να περάσω!". Στον 46ο γύρο, εννιά γύρους πριν από το τέλος ο Φέτελ προσπέρασε τον Γουέμπερ με τον Άντριαν Νιούι να κρατάει το κεφάλι του από την αγωνία για το αν θα έβγαιναν αλώβητα τα μονοθέσια από τη "μάχη" και τον Κρίστιαν Χόρνερ να ξεσπάει "αυτό είναι ανόητο, Σεμπ", αναφερόμενος στην παράτολμη κίνηση του.

Ο Χάμιλτον "διόρθωσε" την ΕΠΙΚΗ γκάφα με βάθρο

Με όλα αυτά πέρασε σε δεύτερη μοίρα η τρίτη θέση του Λιούις Χάμιλτον, το πρώτο του βάθρο με τη Mercedes. Και ο Χάμιλτον αναμείχθηκε σε "ενδοοικογενειακή" κόντρα με τον Νίκο Ρόσμπεργκ, όμως η Mercedes συγκράτησε τον Γερμανοφινλανδό και δεν τον άφησε να απειλήσει το μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα.

Ο Χάμιλτον προκάλεσε... εγκεφαλικά στη Mercedes, αφήνοντας με ανοιχτό το στόμα τον Νίκι Λάουντα. Ο Χάμιλτον πήρε το δρόμο για τα πιτ και σχεδόν σταμάτησε στους μηχανικούς της τέως ομάδας του, της McLaren! Οι μηχανικοί της McLaren του άνοιξαν το δρόμο και πήγε στο διπλανό γκαράζ όπου τον περίμεναν οι καινούργιοι συνεργάτες του.

Πέμπτος ήταν ο Φελίπε Μάσα που επιχείρησε να κρατήσει τη σημαία της Ferrari ψηλά! Ο άλλος οδηγός της ομάδας, ο Φερνάντο Αλόνσο εγκατέλειψε στον πρώτο γύρο. Μετά από επαφή που είχε με τον Φέτελ στην εκκίνηση, έπαθε ζημιά η μπροστινή αεροτομή. Aλόνσο και Ferrari αποφάσισαν να μην μπουν στα πιτ και τελικά η μπροστινή πτέρυγα έφυγε εντελώς από τη θέση της, οδηγώντας τον Ισπανό πρόωρα εκτός αγώνα.

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έδωσε σημεία... ζωής λίγο πριν από το τέλος του αγώνα. "Ήμασταν κακότυχοι σήμερα", έγραψε στο Twitter για να "χτυπήσει" μετά την απονομή, γράφοντας "Σήμερα που δεν βρίσκομαι στο πόντιουμ, χάνω μια καλή στιγμή... Θα προσπαθήσω να μην τους αφήσω ξανά μόνους".

Η Lotus πήρε την έκτη και την έβδομη θέση με τους Ρομαίν Γκροζάν και Κίμι Ράικονεν. Ο νικητής του πρώτου αγώνα της χρονιάς στη Μελβούρνη, είχε στιγμές εκτός πίστας και πρωταγωνίστησε και σε μια "μάχη" με τον Νίκο Χούλκενμπεργκ, ο οποίος συνδύασε το ντεμπούτο του με τη Sauber με την όγδοη θέση.

Πολλές οι περίεργες στιγμές του αγώνα με τη Force India να τα κάνει μούσκεμα στα pitstops, εγκατέλειψαν τόσο ο Άντριαν Σούτιλ, όσο και ο Πολ ντι Ρέστα. Ο Μπάτον είχε φτάσει να διεκδικεί ακόμα και μια θέση στο βάθρο, όταν σταμάτησε μέσα στο pitlane, καθώς δεν είχε μπει σωστά ένας από τους μπροστινούς τροχούς.

Η Toro Rosso του Ζαν-Έρικ Βερν "χτύπησε" με τη Marussia του Σαρλ Πικ στα πιτ. Ο οδηγός της Toro Rosso τιμωρήθηκε με πρόστιμο 10,000 δολαρίων.

Το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί το τριήμερο 12-14 Απριλίου στη Σαγκάη και το κινεζικό Grand Prix.

Η τελική κατάταξη

ΘΕΣΗΟΔΗΓΟΣΟΜΑΔΑΧΡΟΝΟΣ1.Σεμπάστιαν ΦέτελRed Bull-Renault1:38:56.6812.Μαρκ ΓουέμπερRed Bull-Renault+4.2δευτ.3.Λιούις ΧάμιλτονMercedes+12.14.Νίκο ΡόσμπεργκMercedes+12.65.Φελίπε ΜάσαFerrari+25.66.Ρομαίν ΓκροζάνLotus-Renault+35.57.Κίμι ΡάικονενLotus-Renault+48.48.Νίκο ΧούλκενμπεργκSauber-Ferrari+53.09.Σέρχιο ΠέρεςMcLaren-Mercedes+72.310.Ζαν-Έρικ ΒερνToro Rosso-Ferrari+87.111.Βάλτερι ΜπόταςWilliams-Renault+88.612.Εστεμπάν ΓκουτιέρεςSauber-Ferrari+1 γύρος13.Ζουλ ΜπιάνκιMarussia-Cosworth+1 γύρος14.Σαρλ ΠικCaterham-Renault+1 γύρος15.Γκιέδο Φαν ντερ ΓκάρντεCaterham-Renault+1 γύρος16.Μαξ ΤσίλτονMarussia-Cosworth+2 γύροι17.Τζένσον ΜπάτονMcLaren-Mercedes+3 γύροι18.Ντάνιελ ΡικιάρντοToro Rosso-Ferrari+5 γύροι

* Ταχύτερος γύρος Πέρες (1:39.199)

Εγκατέλειψαν

ΟΔΗΓΟΣΟΜΑΔΑΓΥΡΟΣΦερνάντο ΑλόνσοFerrari1οςΠαστόρ ΜαλντονάντοWilliams-Renault11οςΆντριαν ΣούτιλForce India-Mercedes29oςΠολ ντι ΡέσταForce India-Mercedes34ος

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ