2013-03-23 19:11:27
Φωτογραφία για «Τα φάγατε εσείς, πληρώνουμε εμείς»
Με πλακάτ και πανό που γράφουν «κάτω τα χέρια από τα ταμεία πρόνοιας και τις θέσεις εργασίας» και «τα φάγατε εσείς, πληρώνουμε εμείς» περισσότεροι από τρεις χιλιάδες τραπεζικοί υπάλληλοι, καθώς και καταθέτες που επηρεάζονται από τις αποφάσεις για αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος, βγήκαν το Σάββατο στους δρόμους της Λευκωσίας.

Όπως μεταδίδουν τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης, οι διαδηλωτές κινήθηκαν από το προεδρικό μέγαρο προς τη Βουλή των Αντιπροσώπων με στάση στο υπουργείο Οικονομικών, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαβουλεύσεις με την τρόικα για το θέμα του τραπεζικού συστήματος.

Η αστυνομική παρουσία είναι ισχυρή και τροχαία προβαίνει σε κλείσιμο δρόμων λόγω της πορείας.

Στο προεδρικό μέγαρο αντιπροσωπεία των διαδηλωτών είχε συνάντηση με τον διευθυντή του γραφείου του κύπριου προέδρου, Παναγιώτη Αντωνίου, στον οποίο παρέδωσε ψήφισμα με τις θέσεις και τα αιτήματά τους.

Οι τραπεζοϋπάλληλοι ζητούν παραίτηση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκου Δημητριάδη.

Επί δύο ημέρες εργαζόμενοι στη Λαϊκή Τράπεζα και όχι μόνο διαδήλωναν έξω από το κτίριο της Βουλής, για το νομοσχέδιο που αφορά κυρίως την αναδιάρθρωση των τραπεζών, διεκδικώντας διασφάλιση των θέσεων εργασίας, των ταμείων πρόνοιας και πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου, όπως είχε δηλώσει ο πρόεδρος της Ένωσης Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου (ΕΤΥΚ), Λοΐζος Χατζηκωστής. I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ