2013-03-22 21:13:03
Φωτογραφία για Στον Μεϊμαράκη η ετήσια έκθεση του ΕΣΡ
Τον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) Ιωάννης Λασκαρίδης, ο οποίος του παρέδωσε την Έκθεση Πεπραγμένων της Αρχής για το έτος 2012.

Παραλαμβάνοντας την Έκθεση ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως θα διανεμηθεί σε όλα τα μέλη του Κοινοβουλίου και στις αρμόδιες επιτροπές προκειμένου να γίνει αντικείμενο μελέτης και συζήτησης.

Ο κ. Λασκαρίδης από την πλευρά του δήλωσε: « Σας παραδίδω την Έκθεση πεπραγμένων της Αρχής για το 2012. Το ΕΣΡ μεταξύ άλλων παρακολούθησε τα κορυφαία γεγονότα του παρελθόντος έτους, τα οποία ήταν οι δύο εκλογικές αναμετρήσεις και δεν διαπίστωσε σοβαρές εκτροπές. Μόνο κάποιες εκτροπές στις δημοσκοπήσεις, μια περίπτωση παραλήψεως να προβληθεί κάποιος υποψήφιος και τρεις προβολές παραπάνω από ότι ορίζει ο νόμος σε κάποιον άλλο. Όσον αφορά τα οικονομικά, οι δαπάνες του ΕΣΡ έχουν περιοριστεί κατά 30% και έχουν περικοπεί 22 θέσεις εργασίας από τις 80
. Επίσης κατ’ απαίτηση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας έχουμε υποβάλλει ένα σχέδιο νόμου το οποίο βοηθάει στην ταχεία επίλυση της εκδόσεως των αδειών. Αυτό βέβαια είναι ζήτημα της Βουλής των Ελλήνων τι θα αποφασίσει. Ένα ακόμα θέμα που μας απασχόλησε είναι τα τυχερά παιχνίδια, τα οποία εκμεταλλεύονται τον κόσμο και συνεργαζόμαστε σε αυτό το θέμα με την Εθνική Επιτροπή Ελέγχου Παιγνίων, για την εξεύρεση λύσεων. 

Ελπίζω ότι με τη συνεργασία αυτή θα υπάρχει μια βοήθεια για να ξεκαθαρίσει τι είναι τυχερό παίγνιο και τι δεν είναι, πάντως έχουν επιβληθεί σοβαρά πρόστιμα και μου κάνει εντύπωση ότι οι σταθμοί δεν το λαμβάνουν υπόψη. Τα πρόστιμα μπορεί να βεβαιώνονται και να πληρώνονται ενδεχομένως, βέβαια έχουμε κάνει συμβάσεις με τις εταιρείες οι οποίες έχουν αναλάβει την υποχρέωση να πληρωθούν τα πρόστιμα. Αντιλαμβάνεστε τι συμφέροντα υπάρχουν εκεί. Νομίζω πάντως ότι κάνουμε αυτό που λέει το Σύνταγμα και ο Νόμος, κάνουμε το καθήκον μας».
ipop.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ