2013-03-22 19:03:08
Φωτογραφία για Άμστερνταμ: Πολύχρωμος και γραφικός προορισμός
Το Άμστερνταμ είναι η πρωτεύουσα και ο μεγαλύτερος σε πληθυσμό δήμος της Ολλανδίας. Πρόκειται για μια από τις ομορφότερες μικρές πόλεις στον κόσμο. Κανάλια, παγκοσμίου φήμης μουσεία, ιστορικά αξιοθέατα αποτελούν τον καμβά της ολλανδικής πρωτεύουσας. Συγχρόνως, το Άμστερνταμ κατέχει τον τίτλο της πόλης με τις περισσότερες εθνικότητες στον κόσμο.

Η ζωή στο Άμστερνταμ έχει όλα τα πλεονεκτήματα μιας μεγάλης πόλης, τον πολιτισμό, τη νυχτερινή ζωή, τα διεθνή εστιατόρια, εξυπηρετικό συγκοινωνιακό δίκτυο και ταυτόχρονα μια ήσυχη πόλη, με ανύπαρκτο κυκλοφοριακό πρόβλημα χάρη στους «υδάτινους δρόμους» (κανάλια) που διασχίζουν ολόκληρη την πόλη. Οι αποστάσεις μέσα στην πόλη είναι μικρές και μπορείτε να φτάσετε γρήγορα και εύκολα στον προορισμό σας.

Πλατεία Νταμ

Πλατεία Νταμ

Η πλατεία Νταμ είναι η κεντρικότερη πλατεία της πόλης και μαζί με τα διάσημα κτίρια που την περιβάλλουν είναι ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα του Άμστερνταμ. Νταμ στα Ολλανδικά σημαίνει φράγμα και αυτή ακριβώς ήταν η λειτουργία της πλατείας τον καιρό της δημιουργίας της.


Πλατεία Νταμ

Πλατεία Νταμ

Κρατικό Μουσείο του Άμστερνταμ

Κρατικό Μουσείο Άμστερνταμ

Το Κρατικό Μουσείο του Άμστερνταμ (Het Rijksmuseum του Άμστερνταμ) είναι το μεγαλύτερο και σημαντικότερο της πόλης. Είναι ένα πανέμορφο κτίριο και ανήκει στα 100 ολλανδικά Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ. Στις 200 αίθουσές του εκτίθενται έργα που αφορούν κυρίως στην ιστορία και στην τέχνη της Ολλανδίας. Ένα μεγάλο μέρος από τα 1.000.000 περίπου έργα των συλλογών του μουσείου, ανήκουν στον 17ο αιώνα. Το κυρίως κτίριο βρίσκεται υπό ανακαίνιση και, προβλέπεται να ανοίξει πάλι για το κοινό τον ερχόμενο Απρίλιο.

Οι συλλογές του Κρατικού Μουσείου χωρίζονται σε 3 μεγάλες κατηγορίες: εικαστικές τέχνες (ζωγραφική, γλυπτική, κεραμική , υαλογραφία, Ασιατικές τέχνες κ.α.), ιστορία και διάφορα (σχέδια, φωτογραφίες κ.α.).

Μουσείο Βαν Γκογκ

Μουσείο Βαν Γκογκ

Το μουσείο του διάσημου Ολλανδού ζωγράφου Βαν Γκογκ μετράει περισσότερους από 1.5 εκατομμύρια επισκέπτες τον χρόνο. Ο καλλιτέχνης όπως και πολλοί άλλοι ζωγράφοι έγινε γνωστός μετά το θάνατο του και σήμερα αναγνωρίζεται ως ένας από τους σημαντικότερους ζωγράφους όλων των εποχών, με την επίδραση του στα μεταγενέστερα κινήματα του εξπρεσιονισμού, του φοβισμού αλλά και εν γένει της αφηρημένης τέχνης, να θεωρείται καταλυτική.

Περιλαμβάνει περίπου 200 πίνακες, 500 σχέδια και 700 επιστολές του Βαν Γκογκ, αλλά και βιβλιοθήκη μα 23,000 έργα.

Μουσείο Βαν Γκογκ, πορτρέτο του ζωγράφου

Αγορά του Άλμπερτ Κάουπ

Αγορά του Άλμπερτ Κάουπ

Σύμφωνα με το μύθο η αγορά αυτή είναι η μεγαλύτερη υπαίθρια αγορά στην Ευρώπη. Εδώ θα βρείτε προϊόντα από πολλά μέρη του κόσμου, από το Σουρινάμ, την Τουρκία, το Μαρόκο και φυσικά όλα τα ντόπια, ολλανδικά, παραδοσιακά προϊόντα όπως τυριά ή γλυκά, (δοκιμάστε τη διάσημη 0λλανδική σιροπιαστή βάφλα (stroopwaffel). Το Albert Cuyp Market βρίσκεται σε μια διάσημη περιοχή της πόλης, το De Pijp, στην οδό Albert Cuypstraat (Κάουπστρατ). Ο δρόμος και η αγορά πήραν το όνομα τους από τον Albert Cuyp, ένα διάσημο ζωγράφο του 17ου αιώνα.

Αγορά του Άλμπερτ Κάουπ

Αγορά του Άλμπερτ Κάουπ

Άμστερνταμ Αρένα

Άμστερνταμ Αρένα

Η αρένα του Άμστερνταμ είναι ένα στάδιο που αποτελεί την έδρα της ιστορικής ομάδας του Αίαντα (Ajax), ενώ χρησιμοποιείτε για συναυλίες και άλλα φεστιβάλ. Είναι ένα από τα πρώτα στάδια στην Ευρώπη που διαθέτει κινούμενη οροφή, ενώ ακόμα και σήμερα θεωρείται ένα από τα πιο σύγχρονα γήπεδα και βρίσκεται στην ανώτερη κατηγορία της UEFA με 5 αστέρια. Ο καλύτερος τρόπος για να επισκεφτείτε και να θαυμάσετε την Αρένα είναι να πάρετε ένα εισιτήριο για το μουσείο του Ajax που βρίσκεται επί του γηπέδου.

Άμστερνταμ Αρένα

Άμστερνταμ Αρένα

Βασιλικό Παλάτι του Άμστερνταμ

Βασιλικό Παλάτι του Άμστερνταμ

Το βασιλικό παλάτι του Άμστερνταμ είναι ένα από τα τέσσερα παλάτια της χώρας που ανήκουν στη δικαιοδοσία της βασίλισσας μετά από απόφαση του κοινοβουλίου της χώρας. Βρίσκεται επί της πλατείας Νταμ και αρχικά χτίστηκε ως δημαρχείο στην διάρκεια της χρυσής εποχής του 17ου αιώνα, πιο συγκεκριμένα το 1665. Στη συνέχεια έγινε βασιλική κατοικία αρχικά για τον Ναπολέοντα και αργότερα για την ολλανδική βασιλική οικογένεια. Το παλάτι ανήκει στα 100 σημαντικότερα Μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Άμστερνταμ.

Βόλτα με καραβάκια

Το ψευδώνυμο του Άμστερνταμ είναι «Βενετία του Βορρά» καθώς υπάρχουν πάνω από εκατό χιλιόμετρα κανάλια που κόβουν την πόλη σε πάνω από 90 νησιά, τα οποία συνδέονται με πάνω από 1500 γέφυρες. Τα τρία κεντρικά κανάλια, το Herengracht, το Prinsengracht και το Keizersgracht σκάφτηκαν το 17ο αιώνα στη χρυσή εποχή της Ολλανδικής αυτοκρατορίας ενώ σχηματίζουν ομόκεντρες ζώνες γύρω από την πόλη. Τα καραβάκια περνούν από όλα τα σημαντικά κτίρια της πόλης, ενώ συνήθως υπάρχει ηχογραφημένος οδηγός σε Αγγλικά, Γερμανικά και Γαλλικά.

Δείτε την πόλη από ένα ποδήλατο

Το ποδήλατο είναι το μέσο μετακίνησης για το 55% των κατοίκων του Άμστερνταμ. Δίκαια, λοιπόν το Άμστερνταμ θεωρείται η ευρωπαϊκή πρωτεύουσα των ποδηλάτων. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να δείτε την ολλανδική πρωτεύουσα από το να νοικιάσετε ένα ποδήλατο και να εξερευνήσετε την πόλη. Τα σχεδόν 400 χιλιόμετρα του ποδηλατοδρομικού δικτύου εγγυούνται ότι η εμπειρία σας θα είναι ασφαλής.

 

http://offsite.com.cy/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ