2013-03-22 10:43:09
Φωτογραφία για Πάτρα: 7 επιχειρηματίες κλαίνε τα λεφτά τους στην Κύπρο
Ημέρες του Κόνδορα βιώνουν δεκάδες πατρινοί και μεγάλο μέρος των μελών της κυπριακής κοινότητας στην Πάτρα, μετά τις δραματικές εξελίξεις στην οικονομία της μεγαλονήσου και ιδιαίτερα στο τραπεζικό της σύστημα.

Εταιρείες, Επιχειρηματίες, φυσικά πρόσωπα ακόμα και οικογένειες από την πρωτεύουσα της Αχαΐας, παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα της εξελίξεις, υπό τον φόβο να χάσουν ακόμα και το σύνολο των χρημάτων που έχουν εναποθέσει στην Κύπρο, όπου μετέφεραν τα κεφάλαιά τους την περίοδο κορύφωσης της κρίσης στην Ελλάδα.

Τα ποσά που «λιμνάζουν» σε καταθέσεις στην Κύπρο και έχουν μεταφερθεί από την τοπική οικονομία στο νησί της Αφροδίτης, όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα Κόσμος, εκτιμάται πως ξεπερνούν τα 15 εκ. ευρώ. Σε αυτά δεν υπολογίζονται ποσά που αποτελούν μέρος του χαρτοφυλακίου των υποκαταστημάτων κυπριακών τραπεζών που λειτουργούν στην Πάτρα.

Δηλαδή πρόκειται μόνο για ποσά που έχουν μεταφερθεί στην Κύπρο και οι τραπεζικοί λογαριασμοί έχουν ανοιχθεί εκεί.


Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση γνωστού πατρινού, ο οποίος κατά το παρελθόν είχε θητεύσει σε διευθυντική θέση υποκαταστήματος τράπεζας του Δημοσίου στην Πάτρα, και του οποίου το όνομα είχε εμπλακεί σε υπόθεση τοκογλυφίας.

Το ποσό που αυτός , η σύζυγός του αλλά και άλλα μέλη της οικογένειάς του φέρονται να μετέφεραν και να κατέθεσαν στην Κύπρο την περίοδο της ανασφάλειας στην Ελλάδα ξεπερνά τα 5 εκ. ευρώ.

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται και ένας ακόμα επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στα ψυγεία καθώς όλα του τα κεφάλαια βρίσκονται σε τράπεζες της Κύπρου. Γίνεται λόγος ακόμα και για ποσό που φτάνει τις 800 χιλιάδες ευρώ.

Την «λίστα» με τα πρόσωπα και τις εταιρείες από την Πάτρα που έχουν τα χρήματά τους σε τράπεζες της Κύπρου συμπληρώνει – γίνεται λόγος για ποσό που αγγίζει τις 500 χιλιάδες ευρώ και επιχειρηματίας ο οποίος δραστηριοποιείται και στο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Στην ίδια κατηγορία, με τους πατρινούς που έχουν μεταφέρει τα χρήματά τους στην Κύπρο και τώρα βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο, είναι και τέσσερις μηχανικοί, οι οποίοι την περίοδο που ο κατασκευαστικός κλάδος πήγαινε καλά, είχαν βγάλει πολλά λεφτά και φοβούμενοι πως η Ελλάδα θα πτωχεύσει τα μετέφεραν στην Κύπρο.

Τα ποσά που έχουν στην Κύπρο οι τέσσερις μηχανικοί, κυμαίνονται ανά περίπτωση από 150 έως 300 χιλιάδες ευρώ.

Οι κύπριοι της Πάτρας

Μια ξεχωριστή κατηγορία αποτελούν οι Κύπριοι της Πάτρας, οι οποίοι επίσης βρίσκονται σε αδιέξοδο, καθώς στο σύνολό τους φέρονται να έχουν χρήματα σε τράπεζες στην Κύπρο ή στην καλύτερη περίπτωση να αποτελούν μέλη του χαρτοφυλακίου των υποκαταστημάτων κυπριακών συμφερόντων που λειτουργούν στην Δυτική Ελλάδα.

Στην περίπτωση των κυπρίων της Πάτρας, εκτιμάται πως ο ακριβής προσδιορισμός των

χρημάτων που έχουν στην Κύπρο ίσως ξεπερνά τα 5 εκ. ευρώ, ενώ σε αρκετά εκατομμύρια ανέρχονται και τα χρήματα που έχουν αποταμιευμένα σε λογαριασμούς κυπριακών τραπεζών που λειτουργούν στην Αχαϊκή πρωτεύουσα.

Πηγή: dete
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ