2013-03-22 10:33:23
Φωτογραφία για Ηλεία - Φόνος στο Κλεινδιά: Με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας του 33χρονου θείου του
Με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση οδηγήθηκε χθες το πρωί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας και αναμένεται σήμερα το πρωί να απολογηθεί στον Ανακριτή, ο 18χρονος φερόμενος ως δράστης του αποτρόπαιου φονικού... στο χωριό Κλεινδιά Ηλείας, με θύμα τον 33χρονο θείο του, Βασίλη Αβράμη.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας, Αριστείδης Ανδρικόπουλος καθώς και ο Διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, Κώστας Δίπλας, στην κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν χθες το μεσημέρι, για την εξιχνίαση της υπόθεσης, φαίνεται δράστης και θύμα να διαπληκτίστηκαν για δύο γουρούνια που φέρεται να ανήκουν στον παππού του 18χρονου με αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια του επεισοδίου ο φερόμενος ως δράστης, να χρησιμοποιήσει το κυνηγετικό όπλο του θύματος, πυροβολώντας τον μία φορά στο πρόσωπο, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα δράστης και θύμα είναι συγγενείς και ζουν στο ίδιο χωριό και μάλιστα σε μικρή απόσταση μεταξύ τους.


«Δεν ξέρουμε αν υπήρχε κάποια κόντρα μεταξύ τους από το παρελθόν, το μόνο που ξέρουμε είναι πως είχαν κάποιες προσωπικές διαφορές που μπορεί να έχει να κάνει με τα ζώα, μπορεί να έχει να κάνει με κάτι άλλο», ανέφερε σχετικά ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας, Ταξίαρχος, Αριστείδης Ανδρικόπουλος ενώ επεσήμανε πως ο 18χρονος έχει ομολογήσει αβίαστα την πράξη του.

Η λογομαχία έφερε τον πυροβολισμό

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε χθες το μεσημέρι ο κ. Ανδρικόπουλος, ο 18χρονος ανιψιός του 33χρονου θύματος, που διαμένει στο ίδιο χωριό επισκέφθηκε το σπίτι του θείου του όπου και τον συνάντησε έξω από αυτό. Εκεί ξεκίνησαν αρχικά να συζητούν με την συζήτηση να συνεχίζεται λίγο αργότερα και μέσα στο σπίτι του 33χρονου, όπου εξελίχθηκε σε λογομαχία. Η μια κουβέντα έφερε την άλλη και τότε ο 18χρονος άρπαξε την καραμπίνα του θείου του και τον πυροβόλησε σχεδόν εξ’ επαφής στο πρόσωπο.

Έφυγε χωρίς να τον δει κάποιος

Ο 18χρονος, μετά τον πυροβολισμό, έφυγε από το σπίτι του θείου του χωρίς να τον αντιληφθεί κάποιος, από την υπόλοιπη οικογένεια. Άφησε μάλιστα την καραμπίνα που μόλις είχε χρησιμοποιήσει επάνω σε μια καρέκλα που βρισκόταν στο δωμάτιο και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση, με ένα ΙΧ επιβατηγό αυτοκίνητο άνευ πινακίδων. Η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών ωστόσο λίγο αργότερα οδήγησε στον άμεσο εντοπισμό του δράστη και στην εξιχνίαση της σοβαρής υπόθεσης που αρχικά είχε δηλωθεί ως αυτοκτονία.

«Η αστυνομία ενημερώθηκε για αυτοκτονία. Όταν φτάσαμε μαζί με τον Διοικητή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας τον κ. Δίπλα τα στοιχεία και ο τόπος του εγκλήματος μας έδειξαν πως δεν πρόκειται για αυτοκτονία αλλά για έγκλημα. Στη συνέχεια κάναμε έρευνα με τη βοήθεια των αστυνομικών της Αρχαίας Ολυμπίας, όπου εκεί υπήρξαν κάποια υπονοούμενα ότι ήταν κάποιος νεαρός νωρίτερα στο χώρο του σπιτιού», τόνισε ο κ. Ανδρικόπουλος, εξηγώντας τη διαδικασία των αστυνομικών ερευνών.

Δεν κατάλαβαν τι είχε συμβεί

Το παράδοξο ωστόσο της υπόθεσης, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, Κώστας Δίπλας, είναι πως κανείς από την οικογένεια δεν είδε τον 18χρονο να φεύγει από το σπίτι του θύματος. Αν και άκουσαν τον πυροβολισμό, δεν αντιλήφθηκαν αυτό που είχε συμβεί μέχρι που αντίκρισαν το άψυχο σώμα του άτυχου 33χρονου, Βασίλη Αβράμη. Ο συγκεκριμένος χώρος που βρέθηκε το θύμα, όπως προέκυψε, χρησιμοποιείτο σαν κουζίνα αλλά και σαν υπνοδωμάτιο των γονιών του, που εκείνη την ώρα δεν βρίσκονταν εκεί.

«Τον πυροβολισμό τον άκουσαν οι συγγενείς αλλά δεν μπορούσαν να φανταστούν πως μπορούσε να έχει συμβεί κάτι τέτοιο. Θεώρησαν πως ήταν τυχαίο γεγονός ακόμα επικαλέστηκαν ότι μπορεί να είναι κάποια κροτίδα που μπορεί να χρησιμοποίησαν τα μικρά της οικογένειας», εξήγησε ο Διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, Κώστας Δίπλας.

Είχε καταφύγει στο σπίτι θείου του

Αμέσως μετά το συμβάν, ο 18χρονος, κατευθύνθηκε, σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, προς την περιοχή του Πανόπουλου όπου και βρήκε καταφύγιο στο σπίτι ενός θείου του και συγκεκριμένα σε αδελφό της μητέρας του. Όπως επεσήμανε ο κ. Δίπλας, κατά τη διάρκεια των ερευνών υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση αστυνομικών δυνάμεων τόσο από Πύργο όσο και από Αμαλιάδα αλλά και από άλλες περιοχές που μπορούσαν να κινητοποιηθούν όπου διενήργησαν αναζητήσεις για τον εντοπισμό του δράστη. Η άμεση κινητοποίηση των Αρχών, έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα και έτσι στις 23.50 της ίδιας ημέρας, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον 18χρονο, ο οποίος σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν προέβαλε αντίσταση. Ο κ. Ανδρικόπουλος για την άμεση εξιχνίαση της υπόθεσης και για την γρήγορη σύλληψη του δράστη έδωσε συγχαρητήρια τόσο στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου όσο και στις άλλες υπηρεσίες της Α.Δ. Ηλείας.
patrisnews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ