2013-03-22 07:17:04
Φωτογραφία για Χωρίς νερό για μια εβδομάδα η Αγιάσος Λέσβου
Τεράστια ήταν τα προβλήματα υδροδότησης, με τα οποία ήρθαν αντιμέτωποι για μια εβδομάδα περίπου κάτοικοι στην ορεινή Αγιάσο Λέσβου.

Η πτώση ενός κεραυνού προκάλεσε βλάβη στο δίκτυο, αφήνοντας ολόκληρα χωριά χωρίς νερό για επτά ημέρες. Το πρόβλημα παρουσιάστηκε τα μεσάνυχτα της περασμένης Παρασκευής και μόλις το μεσημέρι της Τετάρτης οι κάτοικοι είδαν νερό να τρέχει εκ νεόυ από τις βρύσες των σπιτιών τους.

Όπως τόνισαν σε δηλώσεις τους ο αντιδήμαρχος Αγιάσου, Γιώργος Βουνάτσος, και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας, Γιάννης Άνεμος, στην εφημερίδα «Εμπρός», με την πτώση του κεραυνού έπεσε η ασφάλεια στο αντλιοστάσιο στην περιοχή της Καρκαβούρας και σταμάτησε απ’ τα ξημερώματα του Σαββάτου η άντληση νερού από τις πηγές που υπάρχουν διάσπαρτες στην ευρύτερη περιοχή. Αυτά τα υδάτινα αποθέματα συσσωρεύονται σε δεξαμενή, από την οποία στη συνέχεια υδροδοτείται το πάνω τμήμα του οικισμού.

Ωστόσο, ο κεραυνός προκάλεσε βλάβη στο δίκτυο της Δ.Ε.Η., με αποτέλεσμα να χρειαστεί να επέμβει ειδικό συνεργείο για την αποκατάστασή της. Κι όταν όμως αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση, το αντλιοστάσιο δε δούλεψε, αφού είχε καταστραφεί τμήμα του μηχανισμού.

lesvospost.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ