2013-03-21 20:31:04
Φωτογραφία για Μάνα τι είναι οι Έλληνες;
Γράφει ο Ανέστης Σταμάτης

Κάπου στην Ευρώπη ένα έτος πολύ μακριά από το 2013 ένα παιδί ρωτάει την μαμά του να μάθει για κάτι αλλόκοτο. 

- Μαμά! Μαμά! μας είπε σήμερα η δασκάλα κάτι που δεν έχω ξανά ακούσει.

- Τι σας είπε αγόρι μου; Πες μου.

- Μάνα μας είπε για κάποιους Έλληνες. Ποιοι είναι αυτοί;

- Για τους Έλληνες; Η μάνα δάγκωσε τα χείλια τις. Τι ακριβώς σας είπε αγόρι μου η δασκάλα για τους Έλληνες;

- Τι να σου πω ρε μάνα πολύ μπερδεμένα τα άκουσα και δεν τα πολύ κατάλαβα. Έλεγε λέει ότι οι Έλληνες πάντα ήταν μισοί και μισοί πάντα χωρισμένοι στα δυο και στα δύσκολα μονάχα βρίσκαν τρόπο αν και χωρισμένοι να τα βγάζουν πέρα. Αλλά ρε μαμά δεν καταλαβαίνω τι εννοεί "ήταν πάντα κομμένοι στα δυο"; Τι εννοεί χωρισμένοι;

- Αγόρι μου οι Έλληνες είναι πολύ ιδιαίτερη ράτσα! Κάτσε να στα πω από την αρχή για να καταλάβεις. οι Έλληνες λοιπόν αγόρι μου έχουν μεγάλη ιστορία από αρχαιοτάτων χρόνων κατοικούν σε ένα από τα ομορφότερα κομμάτια της γης. Νότια και ανατολικά της Μεσογείου, έχουν πολύ θάλασσα αλλά έχουν και βουνά. Έχουν ποτάμια και λίμνες. Ένας μύθος τους λέει ότι ο τόπος τους ήταν τόσο ευλογημένος που ο θεός τον είχε φτιάξει για τον εαυτό του.


Εκεί που λες αγόρι μου οι Έλληνες μεγαλούργησαν κατά τα αρχαία χρόνια φτιάξαν πόλεις , φτιάξαν πλοία και στρατιώτες. Μα δεν σταμάτησαν εκεί φτιάξαν γλώσσα τρανή και ξακουστή κάνανε ναούς απερίγραπτους και μάρμαρα ζωντανά και μεγαλοπρεπη. Οι έλληνες που λες ανακάλυψαν σχεδόν όλα τα σημαντικά της εποχής αστερια, μαθηματικά , φυσική βάλαν την μύτη τους παντού έτσι ήταν πάντα αυτοί παιδί μου χώναν την μύτη τους.

Ζήσαν πολύ καιρό περήφανα αλλα που και που, όπως σου είπε και η δασκάλα σου τρωγόντουσαν μεταξύ τους μέχρι που κάποια στιγμή ήρθαν τα δύσκολα ήταν δεν ήταν γύρο στο 480πχ αγόρι μου που ένας Πέρσης βασιλιάς ο Ξέρξης τους ζήτησε να παραδοθούν και ότι δεν έχουν καμια ελπίδα απέναντι του καθώς είχε απερίγραπτα μεγάλο στρατό.Οι Σπαρτιάτες Έλληνες που ζούσαν στην Σπάρτη δεν το πολύ σκέφτηκαν και στείλαν τον βασιλιά τους μαζί με ακόμα 300 γενναίους Σπαρτιάτες στις Θερμοπύλες.

Εκεί συνάντησαν τον τεράστιο στρατό του Ξέρξη. Ο Ξέρξης δεν ήξερε με ποίους είχε να κάνει και τους ζήτησε να παραδώσουν τα όπλα τους τότε ο βασιλιάς τους βροντοφώναξε «ελάτε να τα πάρετε» και στάθηκε γεμάτος υπερηφάνεια να πολεμήσει μέχρι θανάτου τον ανίκητο εχθρό.

- Μαμά οι Έλληνες από αφέλεια πολέμησαν τον παντοδύναμο Ξέρξη; Δεν κατάλαβαν ότι θα πεθάνουν όλοι;

- Αυτό ακριβώς εννοώ παιδί μου όταν σου λέω ότι οι Έλληνες είναι περίεργη ράτσα. Ξέραν ότι θα πεθάνουν αλλά δεν τους ένοιαζε.

- Δεν καταλαβαίνω μάνα αλλά τέλος πάντων μετά τι έγινε πέθαναν όλοι έτσι;

- Όχι παιδί μου η συνέχεια ήταν απίστευτη... οι Σπαρτιάτες άντεξαν 3 μέρες χωρίς να λυγίσουν πολεμούσαν γενναία χωρίς να λιποψυχούν μέρα νύχτα Μα δεν υπολόγιζαν κάτι άλλο. Αυτό το κάτι που έχει μεγαλώσει μέσα στους Έλληνες όπως και αυτή η τρελα τους. Και νομίζω αγόρι μου αυτό ήταν που έλεγε η δασκάλα σου ότι οι Έλληνες είναι πάντα μισοί και μισοί.

- Τι εννοείς μαμά, εξήγησε μου πως πέθαναν;

- Παιδί μου οι έλληνες πάντα προδίδονται από κάποιον δικό τους, πάντα τους Έλληνες τους προδίδει κάποιος άλλος Έλληνας. Και ευτυχώς αγόρι μου για εμάς, γιατί αλλιώς αλήθεια σου λέω αλλα αυτή η τρελα που έχουν μέσα τους και αυτοί το ονομάζουν Eλληνική ψυχή θα είχε κυριέψει τον κόσμο. Για να μην μακρυγορώ αγόρι μου τότε που λες ο εφιάλτης πρόδωσε τους πατριώτες τους και εκείνοι περικυκλώθηκαν με αποτέλεσμα να πεθάνουν.

Αλλα το περίεργο είναι ότι η ελληνική ψυχή τους δεν πέθανε τότε, συνέχισε στα βάθη των αιώνων και ξανά έλαμψε περίπου το 1821 τότε παιδί μου οι Έλληνες είχαν υποδουλωθεί από τους τούρκους και βρισκόντουσαν πραγματικά σε πολύ άσχημη θέση αποδυναμωμένοι και καταρρακωμένοι. Τότε παιδί μου μερικοί τρελοί Έλληνες αποφάσισαν να απελευθερωθούν και δεν λογάριασαν το μέγεθος του αντιπαλου.

- Τα κατάφεραν μάνα;

- Ναι αγόρι μου τα κατάφεραν και ελευθερώθηκαν. Όμως με το που τελειωσαν οι φουρτούνες με τον τουρκικο εχθρό πάλι κόπηκαν στα δυο και άρχισαν να τρώγονται μεταξύ τους. Να φανταστείς αγόρι μου έναν από τους πιο γενναίους πολεμιστές τους τον έβαλαν φυλακή οι ίδιοι και ο πρώτος κυβερνήτης τους δολοφονήθηκε από ελληνικό χέρι.

- Μαμά είναι πολύ περίεργη ράτσα καλά μου τα πες στην αρχή. όμως για πες μου αυτή η τρελα τους που λες η ελληνική ψυχή ξανά έλαμψε;

- Ναι παιδί μου ξανά έλαμψε το 1940. Τότε όλος ο κόσμος σχεδόν βρισκόταν σε εμπόλεμη κατάσταση. Η Γερμανία σε μια τρέλα βάλθηκε να κατακτήσει όλο τον κόσμο και συμμάχησε με αρκετούς δυνατούς όπως η Ιταλία και η Ιαπωνία. Πραγματικά ο άξονας, έτσι τους λέγαν τότε, είχε συγκεντρώσει τόσο μεγάλη δύναμη που μπορούσε να κατακτήσει τον κόσμο. Και στο διάβα τους όλοι τρέμαν. Τότε λοιπόν το φθινόπωρο του 1940 αγόρι μου οι δυνάμεις του άξονα έστειλαν μήνυμα στην μικρή Ελλάδα να παραδοθεί. Η Ελληνική ράτσα έκανε και πάλι την τρέλα και βροντοφώναξαν Όχι και έτσι πήραν τα ντουφεκια τους και όρμησαν στην μάχη με υπερηφάνεια. Για αρκετούς μήνες κράταγαν του Ιταλούς και δεν τους άφηναν να περάσουν. Οι Γερμανοί άφρισαν και επιτέθηκαν και αυτοί σφοδρά στους Έλληνες με στρατεύματα τρανά μα η Ελληνική ψυχή δεν έβγαινε και αντιστάθηκε ξανά ηρωικά. Αντιστάθηκαν τόσο ώστε ο εχθρός να καθυστερήσει και να χάσει αρκετή δύναμη ώστε να τον αποτελειώσουν οι σύμμαχοι. Μα αγόρι μου ακόμα και τότε το άλλο κομμάτι τις ράτσας υπήρχε ακόμα. Μετά τον ηρωισμό τους φαγώθηκαν και πάλι μεταξύ τους χωρίστηκαν στα δυο και σκότωνε ο ένας τον άλλον.

- Μάνα έχω ανατριχιάσει με αυτούς τους Έλληνες από την μια να σκοτώνονται για την πατρίδα τους και από την άλλη να αλληλοπροδίδονται. Μάνα πες μου τι απέγιναν τελικά υπάρχει κανεις τώρα πουθενά;

- Αγόρι μου τους Έλληνες το 2009 βάλθηκαν να τους αποτελειώσουν οι ισχυροί του κόσμου μα αυτή την φόρα δεν πήραν τα όπλα καθώς ξέραν ότι την ελληνική ψυχή δεν μπορούσαν να την βλάψουν με αυτά. Επιστράτευσαν όμως κάτι άλλο πιο επικίνδυνο αγόρι μου το χρήμα!

- Τι εννοείς μαμά με ποιον τρόπο τους διάλυσαν με το χρήμα;

- Είναι πολύ απλό αγόρι μου βρήκαν πολύ εύκολα μερικούς Έλληνες εφιάλτες πολιτικούς και βρήκαν και μερικούς προδότες δημοσιογράφους. Συντονισμένα λοιπόν αγόρι μου οι πολιτικοί τους εξαθλίωναν σιγά σιγά ώστε να μην ξυπνήσει αυτό το θηρίο που κρύβουν στην ψυχή τους και οι δημοσιογράφοι τους κοίμιζαν παραποιώντας την ιστορία τους και φοβίζοντας τους.

- Δηλαδή μαμά μου λες ότι οι Έλληνες μονοι τους σκότωσαν την Ελληνική ψυχή τους; Δεν ξανά έλαμψε ποτε από τότε;

- Τώρα που το ξανά σκέφτομαι αγόρι μου μονο ένα μικρό νησάκι με ΄Ελληνες η Κύπρος δεν φοβήθηκε και αντιτάχθηκε στους παντοδύναμους δανειστές και κυρίαρχους. Μα αγόρι μου είμαι πεπεισμένη ότι όσο και να τους πολεμήσουν όσο και να τους διαλύσουν δύο πράγματα δεν θα χαθούν ποτε από αυτήν την ράτσα.

Η Ελληνική ψυχή και η προδοσία!
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ