2013-03-21 06:51:59
Φωτογραφία για Κλειστές οι τράπεζες την Πέμπτη και την Παρασκευή
Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου με ανακοίνωσή της πληροφορεί το κοινό ότι οι τράπεζες θα είναι κλειστές την Πέμπτη και Παρασκευή... 21 και 22 Μαρτίου 2013 αντίστοιχα, λόγω τραπεζικής αργίας.

Από την πλευρά του το Υπουργείο Οικονομικών οι τράπεζες την Πέμπτη και την Παρασκευή, θα παραμείνουν κλειστές για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

"Μετά την απόρριψη της ψήφισης του νομοσχεδίου για την επιβολή τέλους επί των καταθέσεων από την Βουλή των Αντιπροσώπων, κρίθηκε αναγκαία η κήρυξη της 21ης και 22ας Μαρτίου 2013 ως τραπεζικής αργίας, για λόγους δημοσίου συμφέροντος με σκοπό τη διασφάλιση της χρηματοοικονομικής σταθερότητας", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Προστίθεται ότι κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας, δεν θα διενεργούνται τραπεζικές συναλλαγές.

Νωρίτερα, ο Υποδιοικητής της ΚΤ Σπύρος Σταυρινάκης εξερχόμενος από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό, ερωτηθείς κατά πόσο η ΕΚΤ θα στηρίξει την Κύπρο ο κ. Σταυρινάκης παρέπεμψε στη χτεσινή ανακοίνωση της ΕΚΤ ενώ σε σχέση με το κατά πόσο η Ρωσία θα βοηθήσει την Κύπρο είπε ότι αυτό είναι πολιτικό ζήτημα για το οποίο δεν μπορεί ο ίδιος να δώσει απαντήσεις.


Παράλληλα εξέφρασε αισιοδοξία για την έξοδο της οικονομίας από την κρίση στην οποία έχει περιέλθει.Ξεκαθάρισε παράλληλα ότι δεν έχει υποβληθεί οποιοδήποτε σχέδιο στην Τρόικα και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι τράπεζες δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα ρευστότητας.

Ερωτηθείς κατά πόσο θα οδηγηθεί σήμερα στη Βουλή νομοσχέδιο για την εξυγίανση των τραπεζών ο κ. Σταυρινάκης είπε ότι αυτό δεν είναι βέβαιο και πρόσθεσε ότι γίνεται επεξεργασία διαφόρων σχεδίων.

Σε ερώτηση αν έχει μέχρι στιγμής απορριφτεί οτιδήποτε από την Τρόικα, ο Υποδιοικητής απάντησε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει κατατεθεί κάποιο σχέδιο στην Τρόικα.
cytoday.eu
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ