2013-03-20 16:20:03
Φωτογραφία για Διαμαρτυρία πενταμηνιτών στη ΔΕΥΑΜΒ
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στην Κοινωφελή Εργασία, καθώς δεν έλαβαν ικανοποιητική απάντηση από τη συνάντηση που είχαν σήμερα με τον δήμαρχο Βόλου και από αύριο σκοπεύουν να αποκλείσουν τη ΔΕΥΑΜΒ και να μην επιτρέψουν την είσοδο σε κανέναν.

Οι εργαζόμενοι στα πεντάμηνα αντάλλαξαν σήμεφρα με το δήμαρχο Βόλου έντονους διαλόγους, γιατί δεν τους είχε ικανοποιητική απάντηση για το πότε θα πληρωθούν.

Ο Πάνος Σκοτινιώτης τους ενημέρωσε ότι σε τηλεφωνική του επικοινωνία με το υπουργείο Εργασίας, πληροφορήθηκε ότι σήμερα ξεκίνησε τον έλεγχο η Διαχειριστική Αρχή και μόλις τον ολοκληρώσει όλα τα έγγραφα θα πάνε στον υπόλογο υπάλληλο (αρμόδιο για την πληρωμή)για να εκδώσει τη σχετική επιταγή.

Επιπλέον ο κ. Σκοτινιώτης τους είπε ότι θα πρέπει όλοι μαζί και οι βουλευτές ν’ ασκήσουν πίεση στην Αθήνα, για να γίνει γρήγορα η διαδικασία. «Θα ήταν ανεύθυνο εκ μέρους μου να κάνω εκτίμηση του χρόνου που θ’ απαιτηθεί, καθώς εξαρτάται από άλλη πολιτική ηγεσία κι άλλους υπαλλήλους. Εγώ μπορώ μαζί με σας και τους βουλευτές να πιέσουμε να γίνει το γρηγορότερο δυνατό», ανέφερε.


Οι εργαζόμενοι στα πεντάμηνα ξεκαθάρισαν ότι αυτό που τους ενδιαφέρει έιναι να εξοφληθούν πριν λήξουν οι συμβάσεις τους στο τέλος Μαρτίου και τόνισαν ότι ο Δήμος επωφελήθηκε από την εργασία που προσέφεραν και θα πρέπει τώρα να σταθεί δίπλα τους κι ότι είναι αποφασισμένοι να προσχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

Ο δήμαρχος τους ευχαρίστησε για την προσφορά τους αλλά τόνισε ότι δεν είναι ο προϊστάμενος τους και συμπλήρωσε ότι το δημαρχείο θα πρέπει να μείνει ανοιχτό, για να μπορούν να εξυπηρετούνται οι πολίτες αλλά και να εργάζονται οι υπηρεσίες για να μπορούν να πληρώνονται και οι 1500 υπάλληλοι του δήμου. Επιπλέον τους εξήγησε ότι ο Δήμος αποφάσισε να αξιοποιήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα «και να πάρουν έστω και λίγα χρήματα κάποιοι άνθρωποι. Αν με ρωτήσετε εκ των υστέρων, μπορεί να έλεγα κακώς το αξιοποιήσαμε. Γιατί υφιστάμεθα μια πολιτική και ψυχική δοκιμασία για ένα θέμα που δεν φταίμε. Επαναλαμβάνω οι κινητοποιήσεις είναι δικό σας θέμα, αλλά το Δημαρχείο θα είναι ανοιχτό».

Οι πενταμηνίτες αντέδρασαν και του ζήτησαν να κλείσει το δημαρχείο ή να παραιτηθεί, αν θέλει ουσιαστικά να πιέσει ενώ άσκησαν κριτική στην κυβερνητική πολιτική. «Εμείς δουλεύουμε για το Δήμο. Είστε αναγκασμένος να μας υποστηρίξετε. Είστε εκλεγμένος κι έχετε υποχρέωση. Αν δεν κάναμε κινητοποιήσεις κανένας δεν θα ήξερε ότι υπάρχουν απλήρωτοι εργαζόμενοι. Μετά από λίγες βδομάδες θα είμαστε πάλι πολίτες και θα θέλετε την ψήφο μας. Μην το ξεχνάτε». Ο δήμαρχος τους είπε ότι «αν θέλετε την υποστήριξή μου όπως τη ζητήσατε θα την έχετε, για να πιέσουμε όλοι μαζί. Αλλά μην κάνετε εδώ πολιτική και έρχεστε με προειλημμένες αποφάσεις από την κομματική σας οργάνωση».

Οι εργαζόμενοι αποχώρησαν και συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο, όπου μετά από λίγο αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κατάληψη του κτιρίου της ΔΕΥΑΜΒ αύριο το πρωί.

magnesianews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ