2013-03-20 16:15:50
Φωτογραφία για Κύπρος: «Απορρίπτει τις εναλλακτικές λύσεις» η τρόικα
Σκληρή στάση τηρεί η τρόικα έναντι της Λευκωσίας, καθώς φέρεται να έχει απορρίψει τις εναλλακτικές λύσεις που προτάθηκαν από την κυπριακή κυβέρνηση για... τη συγκέντρωση των 5,8 δισ. ευρώ.

Το πρωί οι εκπρόσωποι της Ε.Ε. και του ΔΝΤ είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, χωρίς να υπάρξει καμία επίσημη πληροφόρηση για τα αποτελέσματά της.

Αργότερα οι ξένοι ελεγκτές είχαν επαφές και με εκπροσώπους των κομμάτων στη Βουλή.

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί είναι το γεγονός ότι μετά τη συνάντηση με την τρόικα και οι βουλευτές - εκπρόσωποι των κομμάτων απέφυγαν να προβούν σε δηλώσεις.

Το κλιμάκιο συνάντησαν ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης, ο βουλευτής του ΔΗΚΟ και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών Νικόλας Παπαδόπουλος, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης, η βουλευτής της ΕΔΕΚ Ρούλα Μαυρονικόλα και ο βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης.


Η τρόικα έχει σήμερα διαβουλεύσεις και στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, όπου από το πρωί έχουν εξεταστεί διάφορα σενάρια για την εξεύρεση των 5,8 δισ. ευρώ, ώστε να αποφευχθεί η ψήφιση δυο νομοσχεδίων, τα οποία προβλέπουν: α) τον περιορισμό της εκροής κεφαλαίων από τις τράπεζες και β) τον διαχωρισμό των στοιχείων των τραπεζών σε «καλά και κακά» και τη δημιουργία των λεγόμενων «τραπεζών γέφυρας».

Σε περίπτωση που ψηφιστούν τα δύο ν/σ, στις «τράπεζες γέφυρας» θα μεταφερθούν τα καλά στοιχεία των τραπεζών, στα οποία περιλαμβάνονται οι ασφαλισμένες καταθέσεις μέχρι 100.000 ευρώ και τα εξυπηρετούμενα δάνεια, ενώ στις «κακές τράπεζες» θα μεταφερθούν οι μη ασφαλισμένες καταθέσεις και τα δάνεια που δεν εξυπηρετούνται.

Στην πρωινή σύσκεψη τεχνοκρατών και εκπροσώπων των κομμάτων διατυπώθηκε και η άποψη ότι δεν μπορεί να υλοποιηθεί η ιδέα για σύσταση μιας εταιρείας, η οποία θα εκδώσει ομόλογα, τα οποία θα διασυνδέονται και με τα έσοδα από το φυσικό αέριο. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ