2013-03-20 15:20:04
Φωτογραφία για Αστυνομική έρευνα στο σπίτι της Λαγκάρντ στο Παρίσι
Όπως μετέδωσε πριν από λίγο το Reuters άνδρες της γαλλικής αστυνομίας ερευνούν αυτή την ώρα το σπίτι της διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στο Παρίσι.

Η έρευνα της αστυνομίας σχετίζεται με... την εμπλοκή της στην υπόθεση του επιχειρηματία και φίλου του Νικολά Σαρκοζί, Μπερνάρ Ταπί. Η επικεφαλής του ΔΝΤ ήταν υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας το 2007 και είχε εγκρίνει μια τεράστια αποζημίωση που είχε καταβληθεί στον Ταπί.

Συγκεκριμένα το 2007 προκειμένου να επιταχύνει τη διαδικασία και να ξεκαθαρίσει μια παλιά αντιδικία που αφορούσε την πώληση από την τράπεζα Credit Lyonnais του ομίλου Adidas, που ανήκε στον Μπερνάρ Ταπί, η Λαγκάρντ είχε εγκρίνει ένα διακανονισμό ύψους 285 εκατομμυρίων ευρώ υπέρ του επιχειρηματία.

Για την υπόθεση διεξάγει έρευνα το γαλλικό Ειδικό Δικαστήριο.

Επιβεβαιώνει την έρευνα ο δικηγόρος της Λαγκάρντ

Σε ερώτηση για την έρευνα που έγινε νωρίτερα στο σπίτι της Κριστίν Λαγκάρν στο Παρίσι, ο δικηγόρος της απάντησε στο ReutersQ «Ναι, είναι αληθές». «Αυτές οι έρευνες θα συμβάλλουν στο να λάμψει η αλήθεια και παράλληλα στην απαλλαγή της πελάτισσας μου από οποιαδήποτε ποινή ευθύνη», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ιβ Ρεπικέ. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ