2013-03-20 15:00:11
Φωτογραφία για Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΠΑΟΥΛΟ ΜΑΣΑΝΤΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS! *ΒΙΝΤΕΟ*
Ο Πορτογάλος μέσος του Ολυμπιακού, Πάουλο Μασάντο, εξιστορεί στο "woop.gr", την προσωπική του ιστορία και προσφέρει απλόχερα την αγάπη του στα Παιδικά Χωριά SOS!

Αναλυτικά Με τις ικανότητες και το ποδοσφαιρικό ταλέντο του Πάουλο Μασάντο, έχουν πολλοί ασχοληθεί. Άλλοι με καλή, κι άλλοι με κακή πρόθεση. Κάποιοι τον αμφισβητούν και κάποιοι πιστεύουν ακλόνητα σε αυτόν! Ήρθε όμως η ώρα να εστιάσουμε ίσως σε κάτι πιο ουσιαστικό και ανθρώπινο. Σε πράγματα που ο περισσότερος κόσμος δε γνωρίζει, και σε κάποια άλλα, που μπορεί να θεωρεί αυτονόητα.

Ο Πάουλο Ρικάρντο Ριμπέιρο ντε Ζέσους Μασάντο, όπως είναι και το πλήρες του όνομα, γεννήθηκε το 1986, στο Bairro do Cerco. Μια φτωχική γειτονιά στην Πορτογαλία, με αυξημένη εγκληματικότητα. Αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες. Στερήθηκε πολλά. Όχι όμως την αγάπη. Τη γενναιοδωρία. Αυτό που αληθινά πρεσβεύει κι ο αθλητισμός. Με αυτά τα δυνατά όπλα, κατάφερε και ξεπέρασε όλα τα εμπόδια που συνάντησε στο δρόμο του, και πέτυχε τα όνειρά του. Με πιο πρόσφατο την κατάκτηση του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό.


Η αγάπη κι η γενναιοδωρία είναι για τον ίδιο ανεξάντλητα. Δεν «τσιγκουνεύεται» να δώσει. Λέει «ναι» στην αγάπη, «ναι» στην φροντίδα, «ναι» στο δικαίωμα για όνειρα. Είπε «ναι» στην πρόταση της ιστοσελίδας να επισκεφθούν παρέα τα Παιδικά Χωριά SOS στη Βάρη, και χάρισε απλόχερα την αγάπη του, το χαμόγελό του και πολλά δώρα στα παιδιά που τον περίμεναν με ανυπομονησία και ενθουσιασμό!

Πριν από λίγες ημέρες κατέκτησες και μαθηματικά το πρώτο σου πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό αλλά και πρώτο στην μέχρι τώρα καριέρα σου. Πως είναι το συναίσθημα της κορυφής;

«Είμαι πολύ χαρούμενος, κέρδισα το Πρωτάθλημα με έναν ιστορικό σύλλογο κι αυτός ήταν κι ο στόχος μου όταν πρωτοήρθα! Είμαι πολύ χαρούμενος που αποτελώ κι εγώ κομμάτι της ιστορίας του Ολυμπιακού!»

Έκανες κάτι που συγκίνησε πολύ κόσμο. Αφιέρωσες αυτό το πρωτάθλημα στους οπαδούς του Ολυμπιακού, οι οποίοι τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν εργάζονται. Μίλησε μας για αυτήν σου την σκέψη.

«Αφιέρωσα αυτό το Πρωτάθλημα στους συνανθρώπους μας στην Ελλάδα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην ζωή τους, διότι και εγώ προέρχομαι από μία αντίστοιχη κατάσταση και γνωρίζω πολύ καλά πώς είναι...Μπορεί να μην έζησα πείνα αλλά έχω ζήσει πολύ δύσκολα, και πραγματικά νιώθω τι περνάνε καθημερινά. Τους το αφιέρωσα με πολύ σεβασμό».

«Δεν ξεχνώ από πού προέρχομαι»

Προέρχεσαι από μία πολύ φτωχή περιοχή στην Πορτογαλία την Bairro do Cerco η οποία έχει πολύ υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας. Αγωνίστηκες πολύ για να πετύχεις τους στόχους σου.

«Αγαπώ τους ανθρώπους της γειτονίας μου και δεν ξεχνώ ότι προέρχομαι από εκεί. Ευχαριστώ τον Θεό που χάρη στο ποδόσφαιρο κατάφερα να ξεφύγω, παρόλα αυτά ακόμα τους νιώθω πολύ κοντά μου, κι έτσι προσπαθώ πάντα να τους βοηθάω, να περνάω χρόνο εκεί και το κάνω μέσα από την καρδιά μου. Ξέρω ότι τότε που δεν είχα τίποτα, θα ήθελα κάποιος να με βοηθήσει κι εμένα. Τώρα που μπορώ εγώ, θέλω να δώσω κάτι πίσω στην γειτονιά που μεγάλωσα, το Bairro do Cerco».

Ποιοι σε βοήθησαν στα πρώτα σου βήματα;

«Πρώτα απ’ όλα ευχαριστώ τους γονείς μου, την μητέρα μου και τον πατέρα μου. Μαζί τους έχω ζήσει καλές και κακές στιγμές, αλλά ήμασταν πάντα μαζί. Επίσης ευχαριστώ τους πολύ καλούς φίλους που έχω εκεί και φυσικά την γυναίκα μου και το παιδί μου. Όπως σας είπα νιώθω ότι προέρχομαι από εκεί, και κατά κάποιο τρόπο ότι ζω ακόμα εκεί!».

Ποιο είναι το μήνυμα που θες να στείλεις στα παιδιά που μεγαλώνουν δύσκολα και προσπαθούν να κάνουν όνειρα για το μέλλον τους;

«Ξέρω ακριβώς πώς είναι να είσαι παιδί που περνάει δυσκολίες, ήμουν και εγώ ένα από αυτά τα παιδιά, και πάντα τους λέω να μη σταματάνε να αγωνίζονται και να δουλεύουν σκληρά, γιατί μόνο έτσι ξεπερνάς τα όποια προβλήματα!»

«Ήρθα στον Ολυμπιακό για να γράψουμε μαζί ιστορία»

Επόμενος στόχος το Κύπελλο κι η επίτευξη του «νταμπλ».

«Ξέρουμε ότι κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο κι ότι πρέπει να κατακτήσουμε το νταμπλ. Αλλά όπως είπα και πριν, ήρθα στον Ολυμπιακό για να γράψουμε μαζί ιστορία, κι αυτό θα κάνουμε!»

Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα η οποία έχει κατακτήσει 15 πρωταθλήματα τα τελευταία 17 χρόνια. Το κοινό του είναι απαιτητικό. Έχεις νιώσει την πίεση του να είσαι πρωταγωνιστής;

«Είμαι συνηθισμένος στην πίεση, μεγάλωσα μέσα στην πίεση και ξέρω ότι είναι κομμάτι της δουλειάς μου. Σε αυτούς που περιμένουν περισσότερα από εμένα θα απαντήσω μέσα από την καθημερινή σκληρή δουλειά στην προπόνηση και μέσα στο γήπεδο».

Ένα μήνυμα για τον κόσμο του Ολυμπιακού;

«Η ομάδα αποτελείται από 25 παίκτες, όχι μόνο από εμένα, και πραγματικά κάνουμε ότι μπορούμε για να ικανοποιήσουμε τους φιλάθλους μας, διότι μας προσφέρουν πολλά. Μας δίνουν δύναμη κι είναι πάντα κοντά μας, παρ' όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν κάποιοι από αυτούς, και ξέρουμε ότι πρέπει να αποδώσουμε όλοι καλύτερα ομαδικά!»

Πως περνάς το χρόνο σου στην Αθήνα;

«Συνήθως περνάω τον ελεύθερο χρόνο μου σπίτι με την οικογένεια μου και μου αρέσει πολύ, προσπαθώ να μάθω την ιστορία του τόπου σας κι έχω επισκεφτεί αρκετούς αρχαιολογικούς χώρους. Κάνω μαθήματα Αγγλικών κι Ελληνικών, και γυμνάζομαι πολύ και μόνος μου. Αλλά σε γενικές γραμμές μου αρέσει να είμαι με την οικογένεια!»

Ποια είναι η σχέση σου με τα παιδιά; Μετά από κάθε αγώνα το πρώτο πράγμα που κάνεις, είναι να παίρνεις αγκαλιά τον γιο σου, Σαντιάγκο.

«Βλέπω τον εαυτό μου στον γιο μου, θυμάμαι πώς ήμουν σαν παιδί χωρίς παιχνίδια, αλλά χαρούμενο γιατί το περιβάλλον μου ήταν χαρούμενο. Καταλαβαίνω λοιπόν ότι για ένα παιδί ακόμα κι αν δεν έχει τίποτα, η αγάπη είναι το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο. Αυτό προσπαθώ να μεταδώσω στον γιο μου αλλά και στα υπόλοιπα παιδιά! Μου αρέσει να βοηθάω και να προσφέρω σε ιδρύματα με παιδιά στην Πορτογαλία, να τους πηγαίνω δώρα και γλυκά τα Χριστούγεννα!»

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε την συνέντευξη του Πάουλο Μασάντο, καθώς και πλάνα από την επίσκεψή του στα Παιδικά Χωριά SOS στη Βάρη.

Σημείωση: Τα έσοδα από τις πωλήσεις του CD «Όλα τα ναι του κόσμου» πηγαίνουν στα Παιδικά Χωριά SOS και στο ΚΕΘΕΑ. Επίσης μπορείτε να πείτε το δικό σας «ΝΑΙ» στο olatanaitoukosmou.blogspot.com
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ