2013-03-20 13:12:03
Φωτογραφία για Σε «αγκάθι» για την κυβερνητική συνοχή εξελίσσεται το χαράτσι της ΔΕΗ
«Αγκάθι» για τη συνοχή της κυβέρνησης αποτελεί πλέον ο φόρος ακίνητης περιουσίας για τα ακίνητα μετά και την πρόθεση του πρωθυπουργού να εισηγηθεί την παράταση ισχύος του ειδικού τέλους που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και για το 2013.

Για πρώτη φορά οι κυβερνητικοί εταίροι άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο καταψήφισης μιας τέτοιας ρύθμισης, εκφράζοντας σοβαρές αντιρρήσεις για την επέκταση του μέτρου, όπως αναφέρουν Τα Νέα.

Το θέμα τέθηκε και στη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών, όμως η σχετική κουβέντα μεταξύ των εταίρων διήρκεσε ελάχιστα καθώς από την πρώτη στιγμή αποτυπώθηκε η αντίθεση των Βενιζέλου και Κουβέλη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπενθύμισε τη θέση του κόμματός του υπέρ της θέσπισης ενός ενιαίου φόρου ακινήτων και μάλιστα άφησε αιχμές για τη στάση της ΝΔ κατά το παρελθόν, θυμίζοντας τις συνθήκες υπό τις οποίες ψηφίστηκε το ειδικό τέλος ώστε η χώρα να οδηγηθεί στο κούρεμα του χρέους και να κρατηθεί όρθια η εθνική οικονομία.

«Τώρα ήρθε η ώρα να πάμε σε μια οριστική, θεσμική λύση. Βεβαίως, αυτά θα τα συζητήσουμε όταν έρθει η στιγμή» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όταν ρωτήθηκε για το χαράτσι.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Οικονομικών, Γ.Στουρνάρας, επέμεινε στη θέση του πως το τέλος ακινήτων θα πρέπει και το 2013 να εισπράττεται με τον λογαριασμό της ΔΕΗ, καθώς αυτή είναι, όπως είπε, «η πιο ρεαλιστική λύση».
lamiastar.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ