2013-03-20 01:08:03
Φωτογραφία για Έκοβαν το ρεύμα σε σπίτια ηλικιωμένων και τους λήστευαν
Σπείρα που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε καταστήματα και σπίτια, όπου διέμεναν κυρίως ηλικιωμένα άτομα, στην περιοχή των βορείων προαστίων, εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν το περασμένο Σάββατο στα Άνω Λιόσια, δύο Ρομά, ηλικίας 20 και 25 ετών, ενώ αναζητούνται δύο ακόμα άτομα, εκ των οποίων ο ένας έχει ταυτοποιηθεί.

Όπως έγινε γνωστό, κατά την τρίμηνη δράση τους, τα μέλη της σπείρας εφάρμοζαν συγκεκριμένη μεθοδολογία. Ειδικότερα, αφού διέκοπταν το ρεύμα στις οικίες που είχαν βάλει ως «στόχο», επιτίθεντο αιφνιδιαστικά στους ενοίκους τους τη στιγμή που εκείνοι εξέρχονταν από το σπίτι τους για να ελέγξουν την υποτιθέμενη «βλάβη».

Αφού τους ακινητοποιούσαν, εισέρχονταν στο εσωτερικό των σπιτιών, από όπου αφαιρούσαν χρήματα, χρυσαφικά και άλλα αντικείμενα αξίας.

Σύμφωνα μάλιστα με την Αστυνομία, σε μία από τις ληστείες που είχαν διαπράξει, οι δράστες προκάλεσαν πολύ σοβαρά τραύματα σε ηλικιωμένο - θύμα τους, το οποίο κατέληξε σε νοσοκομείο.

Σε βάρος των μελών της σπείρας ασκήθηκε ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία, της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διάπραξης ληστειών από κοινού και της πλαστογραφίας, ενώ η υπόθεση παραπέμφθηκε στο αρμόδιο Τακτικό Ανακριτή για κύρια ανάκριση.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ