2013-03-20 00:57:03
Φωτογραφία για Η Μόσχα δηλώνει ότι οι Σύροι αντάρτες χρησιμοποίησαν χημικά όπλα
Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι διαθέτει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι Σύροι αντάρτες χρησιμοποίησαν... τη Τρίτη χημικά όπλα τα οποία προκάλεσαν το θάνατο 26 ατόμων και τον τραυματισμό 100 στην επαρχία του Χαλεπιού (βόρεια).

"Σύμφωνα με πληροφορίες από την Δαμασκό, διαπιστώθηκε η χρήση χημικών όπλων από την ένοπλη αντιπολίτευση στην επαρχία του Χαλεπιού τις πρώτες πρωινές ώρες τις 19ης Μαρτίου", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Η ίδια πηγή δεν διευκρινίζει αν οι πληροφορίες προέρχονται από ρωσικές πηγές ή από το καθεστώς της Δαμασκού, το οποίο κατηγόρησε νωρίτερα τους αντάρτες ότι εκτόξευσαν για πρώτη φορά ένα πύραυλο με χημική κεφαλή, κάτι που διέψευσε η αντιπολίτευση.

Το ρωσικό υπουργείο δήλωσε ότι ανησυχεί πολύ "για το γεγονός ότι όπλα μαζικής καταστροφής έχουν πέσει στα χέρια των ανταρτών, γεγονός που επιδεινώνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση στη Συρία και καταδεικνύει ένα νέο επίπεδο αντιπαράθεσης".

Η Μόσχα επανέλαβε την έκκλησή της και προς τις δύο πλευρές για να αποκηρύξουν τη βία και να κάνουν διαπραγματεύσεις ώστε να τεθεί τέλος στη διαμάχη που έχει προκαλέσει περισσότερους από 70.000 νεκρούς μέσα σε δύο χρόνια, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.
nooz.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η Δημοκρατία στο Απόσπασμα;
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η Δημοκρατία στο Απόσπασμα;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ