2013-03-19 23:43:02
Φωτογραφία για ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης: Απεργία των καθηγητών και «μπλόκο» στην είσοδο του ιδρύματος
Με 24ωρη απεργία την Πέμπτη και αποκλεισμό της εισόδου του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, αύριο και την Πέμπτη, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους... ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά» οι καθηγητές του ιδρύματος. Στη σημερινή γενική συνέλευση του Ενιαίου Συλλόγου Εκπαιδευτικού Προσωπικού του ΑΤΕΙ-Θ οι διδάσκοντες υποστήριξαν ότι το τροποποιημένο σχέδιο «Αθηνά» θα έχει μη αναστρέψιμα καταστροφικά αποτελέσματα, τόσο για το ΑΤΕΙΘ όσο και για την ανώτατη εκπαίδευση συνολικά. 

«Σε οποιαδήποτε περίπτωση ο ΕΣΕΠ είναι αδύνατον να συναινέσει στην αμφισβήτηση των εργασιακών δικαιωμάτων των μελών Ε.Π. και των εργαζομένων στα ιδρύματα, καθώς και στη στέρηση του αναφαίρετου δικαιώματος των φοιτητών να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στο τμήμα που έχουν εισαχθεί», επισήμαναν οι διδάσκοντες αναφέροντας ως παράδειγμα το Τμήμα Τεχνολογίας Αλιείας των Ν. Μουδανιών, όπου οι φοιτητές αναγκάζονται να μετακινηθούν στο ΤΕΙ Μεσολογγίου από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος.


Ο ΕΣΕΠ αποφάσισε τη συνέχιση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων διεκδικώντας την απόσυρση του σχεδίου, ενώ συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Συλλόγων Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΟΣΕΠ) των ΤΕΙ για την Πέμπτη 21 του μηνός. Οι καθηγητές προγραμματίζουν να αποκλείσουν την είσοδο του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ, στη Σίνδο, τόσο αύριο Τετάρτη όσο και την Πέμπτη, από τις 8 το πρωί. Την Πέμπτη συγκαλούν νέα συνέλευση, στις 11 π.μ., για να εκτιμήσουν την κατάσταση και να καθορίσουν τη περαιτέρω στάση τους.

agelioforos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ