2013-03-15 23:22:03
Φωτογραφία για Προσλήψεις 1.400 γιατρών προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Αν. Λυκουρέντζος
Την πρόσληψη 600 τακτικών και 800 επικουρικών γιατρών προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες της νησιωτικής Ελλάδας, να στελεχωθούν... οι μονάδες εντατικής θεραπείας και να καλυφθούν κενά κλινικών που αντιμετωπίζουν προβλήματα υποστελέχωσης.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Σταθά, σχετικά με τα προβλήματα του νοσοκομείου των Θηβών, ο κ. Λυκουρέντζος τόνισε πως οι εν λόγω προσλήψεις έχουν ζητηθεί, το τακτικό προσωπικό έχει επιλεγεί και μόλις εγκριθούν οι πιστώσεις θα δρομολογηθούν.

Αναφορικά με τις δεδουλευμένες εφημερίες, ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως πληρώνονται και συμπλήρωσε ότι στην παρούσα φάση υπήρξε πρόβλημα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το οποίο πλέον επιλύθηκε. Όπως πρόσθεσε, άμεσα θα εξοφληθούν οι εφημερίες του τελευταίου τριμήνου.

Στο μεταξύ, ερώτηση κατέθεσε και η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, αναφορικά με τις προβληματικές υποδομές στην υγεία και την έλλειψη προσωπικού στο νοσοκομείο Αττικόν
. Όπως είπε, υπάρχουν ελάχιστοι νοσηλευτές για τους ασθενείς που προσέρχονται, και το αποκάλεσε «χώρο μελλοθάνατων». Η βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε και στις απλήρωτες εφημερίδες του προσωπικού των νοσοκομείων και κατηγόρησε τον υπουργό Υγείας ότι θυσίασε την υγεία των Ελλήνων για χάρη του μνημονίου, μετατρέποντας τα νοσοκομεία «σε κρεματόρια».

Απαντώντας στην κ. Κανέλλη, ο κ. Λυκουρέντζος τόνισε πως «οικονομία κάνουμε στον περιορισμό της δαπάνης στα διοικητικά έξοδα. Περιορίζουμε τις διοικήσεις και την σπατάλη στις προμήθειες. Δεν επιχειρούμε να αδικήσουμε τους ιατρούς».
eklogika.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ