2013-03-15 11:25:12
Φωτογραφία για Η κουβέντα ανάμεσα σε Μελισσανίδη – Παππά
 Τι αναφέρει δημοσίευμα σχετικά με τα όσα είπαν οι δύο άνδρες

Δημοσίευμα της εφημερίδας "Ωρας των Σπορ", και συγκεκριμένα άρθρο του διευθυντή της Τάσου Τσατάλη, αναφέρει όσα ειπώθηκαν μεταξύ του Πέτρου Παππά και του Δημήτρη Μελισσανίδη, μετά το τηλεφώνημα του πρώτου στον δεύτερου. Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα και όσα υποστηρίζει η εφημερίδα για το θέμα:

"Όπως είχε υποσχεθεί και στους οργανωμένους με τους οποίους βρίσκεται σχεδόν καθημερινά σε επαφή, ο Πέτρος Παππάς επεδίωξε και είχε χθες άμεση επαφή με τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Το ερώτημα του «Τίγρη» ήταν άμεσο και... κατευθείαν στο θέμα. «Έχουμε κάτι συγκεκριμένο; Έχεις κάτι να μου πεις με το οποίο να αξίζει να ασχοληθούμε;». Ο Παππάς ξεκαθάρισε στον Μελισσανίδη πως κανένας από τους πρώην συνεργάτες του στην μετοχική ομάδα του 2004 δεν προτίθεται να ενεργοποιηθεί. Και η κουβέντα πήγε στον Βιντιάδη.

«Αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν με έχει ειδοποιήσει για κάτι συγκεκριμένο και δεν μπορώ να σου πω τίποτα. Περιμένω να δω αν έχει κάτι στα χέρια του και τι είναι αυτό», ήταν τα λόγια του Πέτρου Παππά.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης όταν τον επισκέφθηκαν οι οργανωμένοι, δήλωσε «είμαι εδώ» με τους συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις που όλοι γνωρίζουμε. Χθες είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως επέμεινε πολύ να μάθει τι εικόνα έχει ο Παππάς για την υπόθεση Βιντιάδη και τι βλέπει να γίνεται.

Είναι γνωστό πως ο «Τίγρης» εδώ και πολύ καιρό θέτει σαν προϋπόθεση εμπλοκής του, να κάτσει στο ίδιο τραπέζι με την μετοχική ομάδα του 2004. Τους ήθελε και τους θέλει όλους.

Ωστόσο, αυτό που είπε και στην τηλεφωνική του συνομιλία με τον Πέτρο Παππά, είναι αυτό που λέμε εδώ και μέρες. «Αν ο Βιντιάδης είναι έτοιμος να παρουσιάσει κάτι, τότε ας δούμε τι θα μπορούσαμε να συζητήσουμε». Σε καμιά περίπτωση δηλαδή στην κουβέντα που είχε με τον Παππά, δεν είπε «αφού δεν έρχονται οι άλλοι πρώην μέτοχοι, αντίο...».

Είναι σίγουρο πως ο Δημήτρης Μελισσανίδης παρακολουθεί τα πάντα. Κι αν μας έχει διδάξει κάτι το πρόσφατο παρελθόν, αυτό είναι πως όταν γράφεται κάτι που είναι εντελώς αβάσιμο πάντα φροντίζει ώστε τα πράγματα να μπαίνουν στην θέση τους. «Εμπόριο ελπίδας δεν κάνω ποτέ», έχει πει και το τηρεί απαρέγκλιτα.

Είναι λοιπόν δεδομένο πως ο Μελισσανίδης περίμενε και περιμένει να δει τι θα του παρουσιάσουν σε σχέση με τον Δημήτρη Βιντιάδη και θα το ακούσει και θα το μελετήσει, πριν πάρει θέση. Κι εκεί οφείλεται και η σιγουριά που βγαίνει τον τελευταίο καιρό κι από τους οργανωμένους και είναι δικαιολογημένη, πως αν ο Βιντιάδης παρουσιαστεί με ένα συγκεκριμένο χρηματοδοτικό πλάνο, η συνάντηση με Μελισσανίδη και Παππά θα γίνει.

Από την άλλη πλευρά, ο Πέτρος Παππάς παραμένει ο μόνος πρώην μέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΚ από αυτούς του 2004, που έχει επαφή με τους οργανωμένους και που δηλώνει ανοιχτός σε βοήθεια, εφόσον παρουσιαστεί κάποιος ενδιαφερόμενος και κάποιο πλάνο.

Δηλαδή Μελισσανίδης και Παππάς συμφωνούν σε δυο πράγματα. Ένα που ... δεν είναι ευχάριστο κι ένα που είναι. Το «μη ευχάριστο» είναι ότι δεν θέλουν και δεν μπορούν όπως λένε, από μόνοι τους να εμπλακούν στην ΠΑΕ ΑΕΚ. Το ευχάριστο, είναι πως δηλώνουν ότι σε περιπτώσεις όπως αυτή του Βιντιάδη ή κάποιας άλλης σύμπραξης με πιθανούς «συμπαίκτες», είναι μέσα.

Αυτή τη στιγμή λοιπόν, είναι δεδομένο πως το «κλειδί» για την όλη ιστορία, αυτό που μπορεί να βάλει με κάποιο τρόπο μέσα στο παιχνίδι για την ΑΕΚ, τους δύο αυτούς πολύ σημαντικούς «Ενωσίτες» επιχειρηματίες, είναι ο Βιντιάδης.

Κι αν κάτι πρέπει να προκαλεί ανησυχία, είναι το γεγονός πως τουλάχιστον με βάση όσα είπε ο Παππάς στον Μελισσανίδη, ο Βιντιάδης την ίδια στάση που τηρεί απέναντι σε όλους τους άλλους, τηρεί προς το παρόν κι απέναντι σε αυτούς τους δύο.

Να φτάνουν δηλαδή στο σημείο να συζητάνε πλέον για σένα και να καθορίζουν στην ουσία τις όποιες προοπτικές να ασχοληθούν με την ΑΕΚ από το τι κάνεις εσύ, δυο μεγέθη σαν τον Μελισσανίδη και τον Παππά κι εσύ να μην έχεις φροντίσει ήδη να τους έχεις πλήρως κατατοπίσει, δεν είναι κι ότι καλύτερο. Και είναι σίγουρα ανησυχητικό.

Από την άλλη, από το περιβάλλον του Βιντιάδη, μετά από όσα έγιναν χθες, έβγαινε πως Δευτέρα - Τρίτη θα είναι έτοιμος. Το τι μπορεί να σημαίνει αυτό, δεν το ξέρω πραγματικά. Εύχομαι πως σημαίνει ότι θα έχει συγκεκριμένο επενδυτικό - χρηματοδοτικό πλάνο να παρουσιάσει, έτσι ώστε να υπάρχει πεδίο συζήτησης και με Μελισσανίδη και Παππά.

Ωστόσο, πριν φτάσουμε στην Δευτέρα και την Τρίτη, υπάρχει το Σάββατο. Και το ματς με την Βέροια. Εδώ που έχουμε φτάσει, το αποτέλεσμα του συγκεκριμένου αγώνα είναι καθοριστικό και για τις όποιες διοικητικές εξελίξεις. Αυτό το λέμε αντικειμενικά.

Δεν έχει σημασία δηλαδή αν θα το επικαλεστεί ο Βιντιάδης για παράδειγμα. Είναι έτσι κι αλλιώς δεδομένο πως με την ΑΕΚ να έχει έρθει φάτσα με τον υποβιβασμό αν δεν κερδίσει την Βέροια, κάθε συζήτηση για διοικητικές εξελίξεις, γίνεται άτοπη. Μέχρι να σωθεί.

ΥΓ: Υπάρχει βέβαια και το λογικό ερώτημα, γιατί ενώ περιμέναμε πως το τηλέφωνο του Παππά στον Μελισσανίδη θα γίνει για να του μεταφέρει ότι υπάρχει κάτι από πλευράς Βιντιάδη και να του ζητήσει να συμμετάσχει σε συνάντηση των τριών τους, τελικά στην επικοινωνία τους του μετέφερε ότι δεν είχε κάτι ακόμη να του πει γι' αυτό το θέμα.

Θέλω να πιστεύω πως ο λόγος ήταν πως ο Πέτρος Παππάς νιώθει κάποια πίεση κι από τις καθημερινές επαφές με τους οργανωμένους. Αλλά επίσης και το ότι ήθελε να υπάρξει μια... ανίχνευση του εδάφους.

Είναι βέβαιο ότι στην βάση την οποία περιμέναμε, λόγος για συζήτηση χθες δεν υπήρχε. Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξει τις επόμενες μέρες".

Πηγή: aek365.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ