2013-03-14 19:45:03
Φωτογραφία για Επίσκεψη του Πρέσβη της Μ. Βρετανίας στον Απ. Τζιτζικώστα
Τον Πρέσβη της Μ. Βρετανίας στην Ελλάδα John Kittmer, συνοδευόμενο από την επίτιμη πρόξενο της Μ. Βρετανίας στη Θεσσαλονίκη Μαρία Τσακαλή, δέχθηκε σήμερα... ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο γραφείο του στην Περιφέρεια, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας καλωσόρισε το Βρετανό Πρέσβη στην έδρα της ΠΚΜ και εξέφρασε τη βούλησή του για την ενίσχυση της ήδη εποικοδομητικής συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δύο πλευρών. «Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η δεύτερη σε πληθυσμό και η πρώτη σε εξαγωγική δραστηριότητα Περιφέρεια στην Ελλάδα, είναι μια προνομιακή περιοχή, που διαθέτει πολλαπλά συγκριτικά πλεονεκτήματα στον τομέα της ιστορίας, του πολιτισμού, του τουρισμού, της εκπαίδευσης και της επιχειρηματικότητας, τα οποία είμαστε αποφασισμένοι να προβάλουμε και να αναδείξουμε στους ξένους επισκέπτες μέσα από συντονισμένες δράσεις και συνέργειες», σημείωσε με έμφαση ο κ. Τζιτζικώστας.


Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρθηκε στις εντατικές προσπάθειες της νέας διοίκησης της ΠΚΜ να προωθήσει ισόρροπα την τουριστική προβολή όλων των περιφερειακών ενοτήτων της περιοχής, καθώς και στην προώθηση δράσεων εξωστρέφειας στα κρίσιμα ζητήματα αναπτυξιακής πολιτικής και ανταγωνιστικότητας, με κύριο άξονα τον τουρισμό, τις επενδύσεις, την επιχειρηματικότητα και την εκπαίδευση. Ο κ. Τζιτζικώστας έκανε ξεχωριστή αναφορά στα θετικά μηνύματα που έλαβε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Βερολίνου ITB σχετικά με την αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τη Γερμανία και τη Μ. Βρετανία προς την ΠΚΜ κατά 15% και από τη Ρωσία προς τη χώρα μας κατά 40% σε σχέση με πέρσι.

«Οι Έλληνες βιώνουμε σήμερα δύσκολες καταστάσεις, καθώς η Ελλάδα διέρχεται μια βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση. Ωστόσο, τα ελπιδοφόρα μηνύματα στον τομέα του τουρισμού, τον βασικό αναπτυξιακό πυλώνα όχι μόνο για τη χώρα, αλλά και για την περιοχή μας, μας επιτρέπουν να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι. Εμείς συνεχίζουμε τις συντονισμένες προσπάθειές μας για να αναδείξουμε το τουριστικό μας προϊόν μέσα από όλες τις μορφές τουρισμού οι οποίες μπορούν να φέρουν επισκέπτες στην περιοχή μας 12 μήνες το χρόνο», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας και επισήμανε την ανάγκη ουσιαστικής και έμπρακτης στήριξης από παραδοσιακά φίλες χώρες, όπως η Μεγάλη Βρετανία, στην κατεύθυνση της ανάκαμψης από την κρίση.

Στην ατζέντα της συζήτησης τέθηκε επίσης το θέμα των εμπορικών και επιχειρηματικών συνεργασιών, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των επενδύσεων. Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρθηκε στον εξωστρεφή αναπτυξιακό προσανατολισμό της ΠΚΜ, με έμφαση στην καινοτομία και στην παροχή επιχειρηματικών κινήτρων στους επενδυτές. Σ’ αυτό το πλαίσιο, ο ο κ. Τζιτζικώστας μίλησε για τις σημαντικές επενδυτικές προοπτικές τόσο σε παραδοσιακά προϊόντα όσο και σε προϊόντα και υπηρεσίες τεχνολογίας αιχμής, που προσφέρονται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Από την πλευρά του, ο Πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα John Kittmer ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα για τη θερμή υποδοχή και ενημερώθηκε σχετικά με το νέο μοντέλο διοίκησης και λειτουργίας των αιρετών Περιφερειών. Επίσης, ο Βρετανός Πρέσβης αναφέρθηκε στη γόνιμη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών σε θέματα εκπαίδευσης και πολιτισμού, κάνοντας λόγο για την ανάδειξη του διεθνούς φήμης καθηγητή του Cambridge Richard Hunter στη θέση του Προέδρου του Συμβουλίου Διοίκησης του ΑΠΘ.

Ο κ. Kittmer εξέφρασε το ενδιαφέρον του για την τουριστική προοπτική της ΠΚΜ, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά μορφές θεματικού τουρισμού, όπως είναι ο οινολογικός τουρισμός. Ο Βρετανός Πρέσβης δήλωσε εντυπωσιασμένος από τον πλούτο και τις τουριστικές ομορφιές της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ εξέφρασε τη βούλησή του να συνδράμει στην περαιτέρω ενδυνάμωση της τουριστικής και επενδυτικής εικόνας της ΠΚΜ στη Μ. Βρετανία.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ