2013-03-14 11:20:18
Φωτογραφία για Τι απαντά το υπουργείο Ανάπτυξης για τον Β.Ο.Α.Κ., στην επιστολή του «ΣΥΝΠΟΛΙΣ»
Τα έργα τα οποία είναι σε εξέλιξη ή προγραμματίζονται να εκτελεστούν το επόμενο διάστημα στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης αναφέρει στην απάντησή του στην επιστολή που έστειλε ο σύλλογος ενεργών πολιτών ΣΥΝΠΟΛΙΣ το Υπουργείο Ανάπτυξης...Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Το Υπουργείο περιορίστηκε να δώσει μία τυπική απάντηση στον ΣΥΝΠΟΛΙΣ, η οποία αναφέρει μόνο τα ήδη σχεδιαζόμενα έργα και δεν περιλαμβάνει τον προγραμματισμό για το πώς θα μπορέσει να αναβαθμιστεί ουσιαστικά ο ΒΟΑΚ.

Ο ΣΥΝΠΟΛΙΣ είχε απευθύνει επιστολή τόσο στον υπουργό όσο και στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, όπου σημείωνε με έμφαση την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ΒΟΑΚ και την ανάγκη για παρεμβάσεις.

 

Επιστολή του ΣΥΝΠΟΛΙΣ με θέμα το ΒΟΑΚ προς τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Ανάπτυξης 

 

Το Υπουργείο στην απάντησή του αναφέρει ότι «στο Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης και εντός των ορίων του Νομού Ρεθύμνης εκτελούνται και προγραμματίζονται τα παρακάτω έργα και μελέτες αναβάθμισης του ΒΟΑΚ σε αυτοκινητόδρομο τα οποία με την ολοκλήρωσή τους θα βελτιώσουν σημαντικά το επίπεδο κυκλοφοριακής εξυπηρέτησης ανθρώπων και αγαθών και θα συμβάλλουν αποτελεσματικά στην αύξηση του επιπέδου ασφάλειας της αρτηρίας με τη σημαντική μείωση των τροχαίων ατυχημάτων».

Αναλυτικά αναφέρει τα εξής έργα και μελέτες:

I
. Ανισόπεδος κόμβος Αμαρίου η κατασκευή του οποίου βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο ολοκλήρωσης. Ο κόμβος θα εξυπηρετήσει με ασφάλεια όλες τις κινήσεις από και προς την πόλη του Ρεθύμνου, την παλαιά εθνική οδό και την επαρχιακή οδό προς Αμάρι. Η διατομή της αρτηρίας στην περιοχή του κόμβου είναι διατομής αυτοκινητόδρομου.

II. Προγραμματίζεται εντός του 1ου εξαμήνου 2013 η δημοπράτηση του έργου της αναβάθμισης του ΒΟΑΚ σε αυτοκινητόδρομο για το τμήμα Πάνορμο-Εξαντης προϋπολογισμού 64,5 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ένα οδικό τμήμα μήκους 10 χλμ περίπου το οποίο διαπλατύνεται ώστε η αρτηρία να αποκτήσει τετράιχνη διατομή συνολικού πλάτους 22.25 μ με 2 λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και μεσαία διαχωριστική νησίδα το οποίο περιλαμβάνει ένα ανισόπεδο κόμβο, 2 ημικόμβους καθώς και δίκτυο παραλλήλων οδών εξυπηρέτησης.

III. Εκπονούνται επίσης οι παρακάτω μελέτες για την αναβάθμιση του ΒΟΑΚ:

• Στα τμήματα Βρύσες -Πετρέ και Πετρέ-Ατσσιπόπουλο από τα οποία τα 12 χλμ περίπου βρίσκονται στο Νομό Ρεθύμνης για τα οποία έχει εκπονηθεί το στάδιο της προμελέτης οδοποιίας και βρίσκεται σε διαδικασία έγκρισης η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

• Στο τμήμα Εσταυρωμένος-Πάνορμο μήκους 6 χλμ περίπου για το οποίο έχει εκπονηθεί το στάδιο της οριστικής μελέτης οδοποιίας και βρίσκεται σε διαδικασία έγκρισης η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ