2013-03-13 22:27:03
Φωτογραφία για Απάντηση Ζ. Ρογκ σε Ι. Κούβελο για το θέμα της πάλης
Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζακ Ρογκ, απάντησε στην επιστολή του Ισίδωρου Κούβελου, την οποία ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας είχε αποστείλει προς τον κ. Ρογκ, εξαιτίας της πρόθεσης που εξέφρασε η  ΔΟΕ να αφαιρέσει το άθλημα της πάλης από το Ολυμπιακό πρόγραμμα.

«Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή εκτιμά το ενδιαφέρον της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας για το θέμα και το πάθος της για την πάλη», αναφέρει ο πρόεδρος της ΔΟΕ στην επιστολή του προς τον κ. Κούβελο, προσθέτοντας ότι συμμεριζόμενος απόλυτα τη θέση του για τη δεσπόζουσα θέση της πάλης στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, θεωρεί ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές στο άθλημα.

«Την ίδια στιγμή που η πάλη συγκεντρώνει αρκετά πλεονεκτήματα και ιστορικά έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, πρέπει να αναγνωρισθεί ότι χρειάζεται να γίνουν αλλαγές στο άθλημα», προσθέτει.

Ο Ζακ Ρογκ διασαφηνίζει ότι δεν υπάρχει οριστική απόφαση για την αποβολή της πάλης, ενώ πριν ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση για το μέλλον της στη συνεδρίαση της ΔΟΕ τον Σεπτέμβριο στο Μπουένος Άιρες, το θέμα θα συζητηθεί εκ νέου το Μάιο και στην Εκτελεστική Επιτροπή, στην Αγία Πετρούπολη. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ