2013-03-11 15:45:04
Φωτογραφία για Νότιο Πήλιο: «Μορφές Εναλλακτικού Τουρισμού και Αγροτικές πολιτικές»
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Ευδόξιου Πνευματικού Κέντρου της Δημοτικής Ενότητας Μηλεών του Δήμου Νοτίου Πηλίου εκδήλωση – ημερίδα για τις «Μορφές Εναλλακτικού Τουρισμού», μια πρωτοβουλία του Δήμου Νοτίου Πηλίου σε συνεργασία με τον Ιππικό Φυσιολατρικό Όμιλο Μηλεών και συνδιοργανωτή, το Ελληνοϊταλικό Εμπορικό Επιμελητήριο Παράρτημα Βόλου. Κύριος εισηγητής στην εκδήλωση ήταν ο κ. Maoro Testarela Πρόεδρος του ENGEA.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Ευάγγελος Νασιόπουλος, καλωσορίζοντας τους ομιλητές της εκδήλωσης, σημείωσε πως «η τοπική οικονομία του Δήμου Νοτίου Πηλίου στηρίζεται κατά βάση στον τουρισμό. Με το φυσικό κάλος και την ποικιλομορφία της περιοχής, που συνδυάζει Βουνό και Θάλασσα, η περιοχή δίνει απεριόριστες δυνατότητες στον επισκέπτη της περιοχής κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου, Άνοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο και Χειμώνα.

Ο Δήμος Νοτίου Πηλίου είναι ένας αμιγώς Τουριστικός Δήμος, με το μεγαλύτερο μήκος των ακτογραμμών του Νομού και με πληθώρα παραλιών να βρίσκονται εντός των διοικητικών του ορίων, είναι περιστοιχισμένος από Παραδοσιακά Χωριά, διαθέτει ποικιλία καταλυμάτων και έχει υποδομές να προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες για τη φιλοξενία τουριστών.


Παρότι, η περιοχή έχει «χτίσει» μια εξαιρετική τουριστική φήμη και αποτελεί φημισμένο τουριστικό προορισμό τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, πρόβλημα πλέον αποτελεί η σταδιακή συρρίκνωση της τουριστικής περιόδου κατά τη διάρκεια της τελευταίας τριετίας. Στόχος μας, τόνισε ο Αντιδήμαρχος κ. Νασιόπουλος, ως Δημοτική Αρχή, είναι να αξιοποιήσουμε την πανέμορφη περιοχή μας και συλλογικά να εργαστούμε όλοι μαζί, ώστε να μπορέσουμε να την κάνουμε βασικό τουριστικό προορισμό για μεγαλύτερη χρονική διάρκεια. Είναι μια όμορφη και ελκυστική περιοχή, κατάλληλη για την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως ο περιπατητικός, ο ιππικός, ο Μοναστηριακός - Θρησκευτικός, ο αλιευτικός, ο καταδυτικός, οι ημερήσιες κρουαζιέρες και άλλες.

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης της περιοχής μας, θέλουμε και επικροτούμε τη δημιουργία τουριστικών επενδύσεων, σημείωσε, επιδιώκοντας, ήπια τουριστική ανάπτυξη με έμφαση στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και με βασικό ζητούμενο, οι όποιες παρεμβάσεις να είναι σύμφωνες με το χρώμα του Πηλίου και την προστασία του Παγασητικού κόλπου.

Χαιρετίζω αυτή την προσπάθειά σας τόνισε και με βρίσκει αρωγό. Μοιράζομαι την ιδέα και συμμετέχω στο στόχο και στο όραμα να αποκτήσει η περιοχή μας οργανωμένες μορφές τουρισμού. Πιστεύω ότι το έργο που μπορεί να επιτελεστεί σε συνεργασία με τους Συλλόγους όπως ο δικός σας μπορεί να λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά στην επίτευξη αυτού του στόχου.»

Η όλη εκδήλωση ήταν στα πλαίσια του μνημονίου συνεργασίας που έχει υπογράψει ο Δήμος Νοτίου Πηλίου με το Ινστιτούτο BIOACADEMYONLINE για τη δημιουργία στην περιοχή τμημάτων κατάρτισης, τελειοποίησης, εξειδίκευσης, τμήματα πτυχίου, master και υψηλής εκπαίδευσης, μελών που θα έχουν ακολουθήσει μία εκπαιδευτική πορεία, με την απόκτηση πιστοποιητικών χρήσιμων στην αξιοποίηση των ιδίων, στοχεύοντας στην αναγνώριση, επαγγελμάτων και ειδικοτήτων όπως οδηγοί βουνού με άλογο και άλλα.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέλη του Ιππικού Φυσιολατρικού Ομίλου Μηλεών κατά την προηγούμενοι χρονιά έχουν παρακολουθήσει τα αναφερόμενα σεμινάρια και έχουν πιστοποιηθεί ως οδηγοί βουνού με άλογο.

Συμφωνήθηκε παράλληλα και η προετοιμασία και οργάνωση τμημάτων κατάρτισης διαφόρων επιπέδων, υψηλής εκπαίδευσης και master πανεπιστημίου, έχοντας ως αντικείμενο την εκπαίδευση των αντιπροσωπευτικών λειτουργών στην αγορά της εργασίας και του προορισμού της γης μέσα από τις δυναμικές των σύγχρονων τουριστικών δραστηριοτήτων.

Επετεύχθη επίσης συμφωνία με τον ENGEA για την πιστοποίηση διαδρομής τριάθλου (Ιππασία, τρέξιμο, ποδηλατοδρομία), η πρώτη πιστοποιημένη διαδρομή πανελλαδικά, η οποία θα γίνει αρχές Ιουνίου και πιστεύουμε πως θα αποτελέσει το έναυσμα για την ολοκλήρωση μελέτης, για ιπποβίες και την αναγνώριση τους σε διεθνή επίπεδο.

Απώτερος στόχος της παρέμβασης αυτής είναι να δοθεί η δυνατότητα πιστοποίησης στους οδηγούς προκειμένου να υπάρξει εξασφάλιση ασφαλιστικής κάλυψης των συμμετεχόντων στα αθλήματα αυτά.

Ο Πρόεδρος του E.N.G.E.A κ. Mauro Testarella δήλωσε, πως για να στηρίξει την όλη προσπάθεια του Ι.Φ.Ο.Μ, του Δήμου Νοτίου Πηλίου και του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου, θα δώσει δέκα υποτροφίες, συνολικού κόστους περίπου 10.000,00 ευρώ.

Επίσης ο διευθυντής του Bioacademy Onlie κ. Paolo Conte, ανακοίνωσε από πλευράς του δέκα υποτροφίες σε απόφοιτους λυκείου για την απόκτηση πτυχίων, online στην προαναφερόμενη ακαδημία.

Σημαντική ήταν και η σχέση που αναπτύχθηκε με τον Πρόεδρο του E.N.G.E.A και τον Πρόεδρο του Δικτύου Ευρωπαϊκού Πολιτισμού ECTN κ. Κωνσταντίνο Χαλέβα.

Η συνδιάσκεψη ολοκληρώθηκε με τον Συντονιστή του Έργου CHARTS που αξιοποιεί ο Δήμος Νοτίου Πηλίου. Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος του E.N.G.E.A κ. Mauro Testarella βράβευσε τον κ. Βήτο Αθανάσιο, προϊστάμενο Διοικητικού του Δήμου Νοτίου Πηλίου και γενικό γραμματέα του Ι.Φ.Ο.Μ απονέμοντας του το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό I.E.C.E, του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ. «ΔΙΠΛΩΜΑ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΓΙΑ MANAGEMENT”.

Σημειωτέων ότι στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί, ο δήμος Νοτίου Πηλίου θα συμμετέχει με αντιπρόσωπό του που θα οριστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, από 23 έως 25 Μαρτίου 2013 στην ελληνική αντιπροσωπεία που θα επισκεφθεί το Εθνικό Αρχηγείο της ENGEA Ιταλίας, στο Silvano Stone (PV).

Μετά την επιτυχή εμπειρία που προέκυψε των εκδηλώσεων της περιόδου 1ης έως 4ης Μαρτίου 2013, στις Μηλιές του Δήμου Νοτίου Πηλίου Βόλου, η ENGEA INTERNATIONAL, προωθεί μια πολυεπίπεδη εκδήλωση στην περιοχή μας, από 2 έως 12 Ιουνίου του 2013, με την ονομασία «Μεγάλες μέρες του ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ» όπου θα περιλαμβάνει εκδηλώσεις, εκπαιδεύσεις και θεματικά συνέδρια.

magnesianews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ