2013-03-11 15:37:08
Φωτογραφία για Πάτρα: Βρέθηκε η ανάδοχος κατασκευαστική εταιρεία για την Παντάνασσα και υπεγράφη η σχετική σύμβαση
Καλά είναι τα νέα για το "πολύπαθο" και τόσο αναγκαίο έργο της ανακατασκευής του σεισμόπληκτου ιερού ναού της Παντάνασσας στην Πάτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, βρέθηκε η ανάδοχος κατασκευαστική εταιρεία που θα αναλάβει το μεγάλο έργο της επισκευής του ιστορικού ναού ενώ υπεγράφη και η σχετική σύμβαση έργου.

Η εταιρεία είναι Πατρινή και μάλιστα μέχρι πρότινος διατηρούσε τα γραφεία της (λογιστήριο) δίπλα σχεδόν στο ναό της Παντάνασσας, στην οδό Φιλοποίμενος πάνω από την Αλ. Υψηλάντου.

Πρόκειται για την Εργοδυναμική Πατρών ΑΤΕ των Νικολάου, Γεωργίου και Στάθη Αθανασόπουλου.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργασίες που αναμένεται να κρατήσουν αρκετό χρονικό διάστημα με το κόστος βάσει της μελέτης που έχει γίνει, να ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια ευρώ, δεν πρόκειται να αρχίσουν πριν το Πάσχα.

Επιθυμία εξάλλου των ιερέων και επιτρόπων του ναού είναι οι Χαιρετισμοί στην Παναγία τις ημέρες της Σαρακοστής και οι Θείες λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας να τελεστούν κανονικά στον ιερό ναό ώστε να μην διαταραχθεί η εύρυθμη λειτουργία της συγκεκριμένης κεντρικότατης ενορίας της Πάτρας τις άγιες μέρες που έρχονται.


Η είδηση πάντως της εύρεσης και υπογραφής της αναδόχου κατασκευάστριας εταιρείας προκαλεί αισθήματα ανακούφισης και ικανοποίησης τόσο στους ενορίτες της Παντάνασσας και γενικά τους Πατρινούς όσο και τον ίδιο τον Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο, συμπαραστάτη του έργου από την πρώτη στιγμή.

Tάκης Μαρτάτος
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ