2013-03-11 03:06:03
Φωτογραφία για Το τμήμα περιβάλλοντος και φυσικών πόρων για το σχέδιο Αθηνά
Η κυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με το σχέδιο ΑΘΗΝΑ προχωρά άμεσα στο κλείσιμο και την συγχώνευση 10δων τμημάτων και σχολών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Τα όσα λέγονται για νέο χωροταξικό σχεδιασμό που θα βάλει τάξη στην πληθώρα των τμημάτων είναι ψέματα. Οι ίδιοι που έσπειραν παντού σχολές με τα Ε.Π.Ε.Α.Ε.Κ ,προγράμματα της Ε.Ε στα οποία ανήκει και το πανεπιστήμιο Αγρινίου, χωρίς επιστημονικό αντικείμενο, χωρίς τις απαραίτητες υποδομές και προσωπικό, είναι οι ίδιοι που είναι έτοιμοι να πετάξουν χιλιάδες φοιτητές στον δρόμο. Όπως και τότε που φύτευαν παντού τμήματα έτσι και τώρα που αλλάζουν τον ακαδημαϊκό χάρτη δεν το κάνουν για το καλό των φοιτητών. Απορρίπτουμε σαν Φ.Σ. το σχέδιο ΑΘΗΝΑ όχι επειδή αποδεχόμαστε την τρέχουσα διάθρωση της ανώτατης εκπαίδευσης άλλα, δεν αποδεχόμαστε η κατάσταση αυτή να γίνει το πρόσχημα για το τσάκισμα των δικαιωμάτων των φοιτητών στα πανεπιστήμια και την ολοκληρωτική παράδοση της ανώτατης εκπαίδευσης στις επιδιώξεις της κερδοφορίας των μονοπωλίων.


Ο Σ.Φ. του ΔΠΦΠ δεν έχει κανένα λόγο να υποστηρίζει την τρέχουσα κατάσταση ως ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.Η αλλαγή από πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σε πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας συνέβη μόνο στα χαρτιά. Η κατάσταση μέρα με την μέρα γινόταν πιο δύσκολη για τους φοιτητές αφού καμιά από τις τίμιες διεκδικήσεις του Φ.Σ. δεν έγιναν ποτέ πράξη [ επαγγελματικά δικαιώματα, μετονομασία σε μηχ. περ/ντος, υλικοτεχνικές υποδομές, δημιουργία πολυτεχνικής σχολής]. Πολλές φορές αν όχι πάντα βρίσκαμε απέναντι μας τον δήμαρχο κ. Μοσχολιό και την διορισμένη φασίζουσα Διοικούσα Επιτροπή που δήλωνε ευθαρσώς οτι υπάρχει για να εφαρμόζει τους νόμους και όχι τα δικαιώματα των φοιτητών.

Για αυτήν την κατάσταση έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης ο δήμαρχος Αγρινίου και κάποιοι βουλευτές (κυβερνητικοί) και κάποιοι ξεπουλημένοι τοπικοί φορείς. Το μόνο που τους νοιάζει είναι να μείνει η σχολή στο Αγρίνιο ως Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας κάνοντας εκστρατεία, με αποκορύφωμα την πορεία την Τετάρτη, χωρίς να κατακρίνει το σχέδιο ΑΘΗΝΑ στο σύνολο του, χωρίς να κάνει λόγο για υλικοτεχνικές υποδομές (εστίες ανύπαρκτες εδώ και χρόνια), χωρίς να συστρατεύεται με τις διεκδικήσεις των φοιτητών για επαγγελματικά δικαιώματα, ένταξη στο πολυτεχνικό τμήμα, μετονομασία, βλέποντας τους φοιτητές ως χρήματα για την τοπική κοινωνία.

Τα αιτήματά μας είναι σύγχρονα και δίκαια, πατώντας στις σύγχρονες ανάγκες για μόρφωση, παιδεία, επιστήμη στην υπηρεσία της κοινωνίας. Το τμήμα μας είναι δεύτερο πανελλαδικά σε ερευνητικά προγράμματα, καθώς και ο οδηγός σπουδών μας διαμορφωμένος και αντάξιος μιας πολυτεχνικής σχολής. Κρίνουμε οτι η ένταξη μας στο τμήμα των θετικών επιστημών μας υποβαθμίζει, καθώς θα μειώσει μαθήματα και τα χρόνια φοίτησης από πέντε σε τέσσερα, από την στιγμή που διεκδικούμε διοικητικά και όχι απαραίτητα γεωγραφικά ανοιχτά θέση στο πολυτεχνικό τμήμα του πανεπιστημίου Πατρών. .Τα επαγγελματικά μας δικαιώματα είναι ελλειπή, μη αφήνοντας μας να εξασκούμε αυτά τα οποία έχουμε διδαχθεί, μειώνοντας έτσι και άλλο τις πιθανότητες για μια αξιοπρεπή θέση εργασίας. Υλικοτεχνικές υποδομές ανύπαρκτες με τον δήμο να μην έχει πάρει ακόμα θέση για την ανέγερση εστιών, τη στιγμή που οι γονείς μας αιμορραγούν οικονομικά για να πληρώσουν το ενοίκιο (όσοι μπορούν) ενώ άλλοι συμφοιτητές μας δεν φοιτούν καθόλου. Το φαγητό στην λέσχη ελάχιστο και χαμηλής ποιότητας. Για όλα τα παραπάνω παίρνουμε θέση και διεκδικούμε:

-Αποκλειστικά δωρεάν και δημόσια παιδεία.

-Μετονομασία σε μηχ. περ\ντος και ένταξη μας στο πολυτεχνικό τμήμα του πανεπιστημίου Πατρών.

-Επαγγελματικά δικαιώματα.

-Εστίες.

-Αξιοπρεπή δωρεάν σίτιση και μεταφορές.

-Έξω ιδιωτικές εταιρίες και οι manager .

Η στάση του συλλόγου ΔΠΦΠ για την γεωγραφική ή ΜΗ μεταφορά της σχολής μας θα εξαρτηθεί από τις απαντήσεις που θα πάρουμε στα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μας.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ Δ.Π.Φ.Π.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ