2013-03-08 17:05:01
Φωτογραφία για Banofee
Όταν η μπανάνα συνάντησε το τόφου Υλικά

Για 6 άτομα

    250γρ μπισκότα βρώμης

    100γρ βούτυρο

    1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

    2 μπανάνες

    250γρ σαντιγύ

    180g τυρί μασκαρπόνε

Εκτέλεση Συνταγής

Γεμίζουμε μια μικρή κατσαρόλα με νερό και μέσα τοποθετούμε το κουτί με το ζαχαρούχο γάλα, χωρίς να το ανοίξουμε. Αφήνουμε την κατσαρόλα να βράζει σε μέτρια θερμοκρασία για 3 ώρες. Καθ' όλη τη διάρκεια του βρασίματος προσέχουμε να σκεπάζει πάντα το νερό το κουτί. Σε περίπτωση που αφήσουμε το νερό να εξατμιστεί, υπάρχει κίνδυνος το γάλα να σκάσει.

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ μέχρις ότου να μοιάζουν με λεπτή άμμο.

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα μέχρι να υγροποιηθεί. Ανακατεύουμε καλά το βούτυρο με τα θρυμματισμένα μπισκότα και στρώνουμε με το μίγμα μας τον πάτο και τα τοιχώματα σε ένα τσέρκι, δημιουργώντας έτσι τη βάση για το γλυκό μας. Αφήνουμε το τσέρκι με τη βάση μας για τουλάχιστον μισή ώρα στο ψυγείο.


Στο μεταξύ κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες. Χτυπάμε τη σαντιγύ με το μασκαρπόνε στο μπλέντερ σε χαμηλές στροφές μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν κρέμα.  Βγάζουμε τη βάση μας από το ψυγείο, καθώς και το γάλα από την κατσαρόλα. Όταν το ανοίξουμε θα δούμε ότι το γάλα έχει γίνει καραμέλα. Ρίχνουμε την καραμέλα πάνω στη βάση κι από πάνω γεμίζουμε την επιφάνεια με τις κομμένες μπανάνες. Στο τέλος προσθέτουμε και την κρέμα μας. Ανοίγουμε το τσέρκι μας και το γλυκό είναι έτοιμο για να σερβιριστεί.

*Στη συνταγή αυτή χρησιμοποιήθηκε μασκαρπόνε, αλλά πολύ προτιμούν σκέτη σαντιγύ. *Επίσης για τους λάτρεις της σοκολάτας μπορείτε πάντα να τρίψψετε λίγη μαύρη σοκολάτα πάνω από την κρέμα.
www.ofono.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Έρχεται το νέο Galaxy Note 3! [Video]
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Έρχεται το νέο Galaxy Note 3! [Video]
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ