2013-03-07 13:21:04
Φωτογραφία για Κατάληψη επ` αόριστον αποφάσισαν οι σπουδαστές του ΤΕΙ Αμαλιάδας
Σε κατάληψη του ΤΕΙ Αμαλιάδας επ` αόριστον προχώρησαν από χθες οι σπουδαστές, διαμαρτυρόμενοι για το σχέδιο "Αθηνά", που επιφέρει τον κατακερματισμό του τμήματος στο... οποίο σπουδάζουν αυτή τη στιγμή και επί της ουσίας, όχι μόνο τους καλεί να εγκαταλείψουν την πόλη που διαμένουν και φοιτούν, αλλά να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε διαφορετικό αντικείμενο από αυτό που επέλεξαν όταν έφτιαχναν το μηχανογραφικό τους!

Βάσει του σχεδίου "Αθηνά", το τμήμα του ΤΕΙ Αμαλιάδας στο γνωστικό αντικείμενο: «Εφαρμογών Πληροφορικής στην Διοίκηση και την Οικονομία» καταργείται, στην θέση του δημιουργείται ΤΕΙ Γεωπονικής με τρεις κατευθύνσεις και οι υπάρχοντες σπουδαστές έχουν δύο επιλογές, είτε να μετακομίσουν στην Πάτρα και να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής, είτε να μετακομίσουν στο Μεσολόγγι στο τμήμα Διοίκησης και Οικονομίας.

Δεν πήραν αυτό που ζήτησαν


Εξέλιξη, διόλου θετική για τους σπουδαστές, καθώς βλέπουν τις σπουδές τους μέχρι σήμερα να πηγαίνουν χαμένες και μάλιστα σε ένα αντικείμενο με αναγνωρισμένα επαγγελματικά δικαιώματα και πολύ καλή επαγγελματική εξέλιξη.

Γι? αυτό άλλωστε και οι κινητοποιήσεις ήταν μονόδρομος και αυτή ήταν η άποψη των περισσοτέρων στην διάρκεια της έκτακτης Γενικής τους Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν κατάληψη επ' αόριστον και από χθες το πρωί οι σπουδαστές έβαλαν λουκέτο στο ΤΕΙ Αμαλιάδας, ενώ το απόγευμα αναχώρησαν για την Πάτρα, προκειμένου να λάβουν μέρος στο φοιτητικό συλλαλητήριο που διοργανώθηκε στην Αχαϊκή πρωτεύουσα, ενώ βρίσκονται σε διαρκή επαφή με σπουδαστές άλλων τμημάτων, προκειμένου να έχουν κοινή δράση.

Παράλληλα, χθες το πρωί συνεχίστηκαν οι επαφές τους με το Υπουργείο Παιδείας και οι σπουδαστές θα καθορίσουν την στάση τους ανάλογα με τις εξελίξεις.

Άλλωστε, τα μεγαλύτερα θύματα αυτού του σχεδίου, δεν είναι στην προκειμένη περίπτωση οι τοπικές κοινωνίες και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, αλλά οι ίδιοι οι σπουδαστές και οι οικογένειές τους, καθώς όπως όλα δείχνουν, το σχέδιο δεν βασίστηκε στην σοφία της "Αθηνάς", αλλά έρχεται να ισοπεδώσει τα όνειρα της νέας γενιάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες, μία μητέρα προσέφερε χρήματα στα παιδιά για να μπορέσουν να μετακινηθούν στην Πάτρα, ενώ έμπρακτη ήταν η στήριξη και του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας, τους οποίους και ευχαριστεί ιδιαίτερα ο Σύλλογος σπουδαστών του ΤΕΙ.

patrisnews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ