2013-03-07 07:51:04
Φωτογραφία για «Μόνο η πρώτη θέση αρμόζει στη Ferrari»
Αισιόδοξος για τη νέα σεζόν της Ferrari στη Formula 1 εμφανίστηκε ο Φερνάντο Αλόνσο σε εκδήλωση χορηγού εταιρείας.

Ο ισπανός πιλότος δήλωσε σίγουρος πως το μονοθέσιο είναι βελτιωμένο σε σχέση με πέρυσι κι εξέφρασε την ελπίδα πως θα του δώσει τη δυνατότητα να διεκδικήσει τον τίτλο.

«Η προετοιμασία πήγε καλά. Δεν είναι ποτέ εύκολη αυτή η περίοδος, γιατί έχουμε λίγες μέρες στη διάθεσή μας, αλλά είμαστε λίγο-πολύ ικανοποιημένοι. Έχουμε βελτιωθεί σε θέματα αξιοπιστίας του μονοθεσίου και έχουμε ξεπεράσει κάποια προβλήματα που θα μπορούσαν να μας προκαλέσουν προβλήματα στους πρώτους αγώνες της σεζόν», τόνισε.

«Το φετινό μονοθέσιο είναι πολύ καλύτερο από το περσινό. Πέρσι στη διάρκεια των δοκιμών είχαμε πολλά προβλήματα, ενώ και στο φινάλε της σεζόν τα πράγματα δεν πήγαν όπως περιμέναμε. Τώρα τουλάχιστον είναι όπως θα έπρεπε. Δεν υπάρχει λόγος να μην έχουμε βλέψεις για το πόντιουμ στο πρώτο Grand Prix. Είμαστε πιο γρήγοροι, το μονοθέσιο είναι πιο αξιόπιστο, οπότε γιατί να μην τα καταφέρουμε;», πρόσθεσε.


Ο ίδιος δήλωσε έτοιμος για δράση. «Έχω ξεκουραστεί και είμαι έτοιμος. Ποτέ δεν πιστεύω πως δεν έχω να μάθω άλλα πράγματα. Είμαι ικανοποιημένος για την περσινή μου πορεία, αλλά ελπίζω φέτος να πάμε καλύτερα. Είμαι καλύτερα προετοιμασμένος και έχω μεγαλύτερο κίνητρο, ελπίζω και το μονοθέσιο να είναι αυτό που χρειάζομαι. Τα πρώτα δείγματα είναι θετικά. Θέλω να κερδίζω. Πέρυσι δεν είχα τόση εμπιστοσύνη στο μονοθέσιο και είχαμε μεγάλη απόσταση από τη Red Bull, αλλά φέτος πιστεύω πως αρχίζουμε από καλύτερη αφετηρία».

Τέλος, για το αν νιώθει πίεση να πάρει το πρωτάθλημα, απάντησε: «Δεν νιώθω ιδιαίτερη πίεση. Πάντα έπρεπε να κερδίζω. Μετά το πρώτο μου πρωτάθλημα ήθελα να πάρω έναν ακόμη τίτλο, είχα το ίδιο κίνητρο σε όλες τις ομάδες μου και φυσικά στη Ferrari πάντα υπάρχει πίεση για τη νίκη. Αισθάνομαι τυχερός που ανήκω σε αυτή την ομάδα και διεκδικώ τον τίτλο. Πρόκειται για την καλύτερη ομάδα στον κόσμο. Όλοι περιμένουν από αυτή την ομάδα να κερδίζει. Όταν είσαι δεύτερος φαίνεται σαν να έχουν πάει όλα λάθος και η χρονιά είναι κακή. Ελπίζω φέτος να τα καταφέρουμε και να αποδείξουμε ότι είμαστε καλύτεροι από τον ανταγωνισμό». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ